A nyár botránya az, amit ez a fideszes művel a táborozó gyerekekkel

Kép forrása: Wikimedia

A Balaton-part egyik legdrágább luxus lakásából jár be nap mint nap zánkai irodájába a rászoruló gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára.

A kormánypropaganda az utóbbi időben a gyermeküdültetés reklámozásával próbál kicsikarni a közvéleményből politikai tőkét az elkövetkező évi általános választások közeledtével. Tévében, rádióban, interneten mindenhol az Erzsébet-táborok reklámjait futtatják, és azt szeretnék üzenni a lakosságnak, hogy idén 26 000 gyerek nyaralhat a Balatonnál, olyan gyerekek is, akiknek szülei ezt nem engedhetik meg maguknak.

Az egykori zánkai úttörőtábor a Balaton egyik legnagyobb nyaralóhelye, a közelmúltban tokkal-vonóval az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) tulajdonába került.

Ingyen adta az állam oda a 17 milliárd forint értékű ingatlanegyüttest a Szeged-Csanádi Egyházmegye fennhatósága alá tartozó alapítványnak.

Mindezek után egy 15 milliárd forintos csomaggal megtoldotta az adományt. A táboroztatásra szánt összegre az alapítvány írhatott ki közbeszerzést, amire egyetlen pályázat érkezett, saját cége, az Erzsébet Táborok Kft.

Hosszú értékelési procedúra és gondos mérlegelés után ez a cég lett a befutó, a nyertes, a közbeszerzésen.

Hornyák Tibor úr az alapítvány főtitkári posztját a 2016-os alapítás óta tölti be, és egyidejűleg ő lett az ügyvezető igazgató az Erzsébet Táborok Kft.-ben is. A több tízmilliárdos vagyon urává vált Hornyák nem Zánkán lakik, hanem budapesti illetőségű. A főtitkár-ügyvezető az egész nyári szezonban a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyéről jár be a tábor területén lévő irodájába. A 24.hu információja szerint egy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak neki megfelelő szállást.

hornyak tibor
Hornyák Tibor (kép: Ifjúságsegítők)

Ez a villa Monoszlón található. A házat egy luxus szálláshelyeket kínáló internetes oldal több budapesti apartman társaságában kínálja külföldi turisták és üzletemberek számára.

Az oldal szerint a villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, négy hálószoba és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá. Kortárs festmények díszítik a falakat.

Ne szaladjanak befoglalni a luxus villát! Rossz hírünk van kedves olvasóink számára:

A házat egész nyárra lekötötték.

Hornyák a Miniszterelnökség munkatársa volt, mielőtt az Erzsébet-táborok irányítója lett.

2014-től volt kabinetfőnök az akkoriban egyre magasabb kormányzati posztokat szerző L. Simon mellett. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságáról került a tekintélyes ingatlanvagyonnal rendelkező Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) élére. Ezt követően derült ki, hogy L. Simon szűk ismeretségi körének cégei sorban kapták a különféle meghívásos pályázatokon a megrendeléseket a MANK-tól.

A 24.hu munkatársai az Erzsébet-táborok sajtóirodáján keresztül érdeklődtünk arról, honnan fizetik Hornyák Tibor nyári szállását. Levelünkre egyelőre nem érkezett válasz.

Pedig becslésünk szerint a nyári időszakra akár 10 millió forintos bérleti költség is összejöhet, ezért azt is megkérdeztük, mennyi időre és milyen áron vették ki a nagy budapesti szállodák szobaáraival versengő monoszlói házat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!