Meg lett a kemény munka eredménye: mutatjuk, hogy tolja le Hosszú Katinka Orbánt is a pályáról

Wladár Sándor szerint Hosszú Katinkának nagyobb beleszólása van abba a kérdésbe, hogy ki legyen az úszószövetség elnöke, mint Orbán Viktor miniszterelnöknek. Wladár Sándor olimpiai bajnok úszónk az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége, ahol az úszószövetség körül kialakult helyzetről beszélt. Elmondta azt is, hogy miért mondott le ötödmagával az elnökségi tagságáról, elmondása alapján támogatták azt, hogy egy kívülről érkező ember vegye át az irányítást.

Wladár Sándor reméli, hogy a FINA-ba nem jut el minden információ, nem kell kiteregetni a szennyest. Közben Bienerth a napokban azt mondta, volt szivárogtatás, de erről Wladár nem tudott mondani semmit. Vannak olyan felmerült nevek, akik szerintem esélytelenek, mert Hosszú Katinka számára elfogadhatatlanok – mondta ezt a lehetséges elnökjelöltekről. Hozzátette: lehet vétójoga Hosszúnak. Wladár Sándor úgy véli, Hosszú Katinkának nagyobb vétójoga van, mint Orbán Viktor miniszterelnöknek.”

Szerinte bárki is aspirálna az elnöki pozícióért, előtte hívja fel telefonon Hosszú Katinkát, ugyanis Hosszúnak és stábjának kell eldöntenie azt, hogy kit tartanak megfelelő embernek, hogy képviselje őket.

Wladár még nem gondolkozott azon, hogy elnök legyen, nem hívta fel Hosszút, ha azonban érkezne ilyen jellegű felkérés, akkor megtenné, telefonálna Katinkának.

Az interjúban beszélt arról is, hogy Beinerth Gusztávnak komoly ígéretei voltak a pozícióra, azonban az ígéretek üresek maradtak. Beinerth több alkalommal is nyilatkozta, hogy a tagok a támogatásukról biztosították, Wladár azonban azt mondta, hogy ő az utolsó napirendi pontként a problémákról beszélt.

Elmondta azt is, hogy 1 milliárd forinttal nem kezdtek semmit.

„Miközben lennének programok és vannak sportolók, akiket képviselniük kell. Attól tart, hogy esetleg nem jó helyre megy ez a pénz, majd év végén elköltik valamire, csak hogy el legyen költve. Ezért is mondtak le, most érezték úgy, hogy eljött az idő, hogy legyen egy olyan új elnökség, ami ellátja a rábízott feladatokat.” – írja a 24.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!