A menzák egy jó része megbukott a vizsgálatokon – a jobboldal pedig durva mód falaz ehhez

A közétkeztetésben és ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhákat vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal (Nébih). A vizsgált eredménye szerint a vizsgált 3253 főzőkonyhának

7 százaléka elégtelen – ez 227 magyarországi menzát jelent
17 százaléka elégséges
39 százaléka közepes

Ez azt jelenti, hogy a magyarországi főzőkonyháknak alig valamivel több mint harmada kapott jó vagy jeles minősítést. A vizsgálatok az ételek minősítésével szemben nem tártak fel „súlyosabb” szabálytalanságot. A Nébih megállapította, hogy a legtöbb konyhán nem beruházásokra, csak nagyobb odafigyelésre vagy éppen jobb szervezésre lenne szükség.

A 444.hu tudósításából azt is megtudhattuk, hogy a kormányközeli Magyar Idők, amelyik gyakran szokott közzétenni olyan véleményeket, amelyek teljes mértékben megegyeznek a kormány álláspontjával és a politikai ellenzéket, hasonlóan a kormányhoz ellenségként szokták emlegetni, amelyik lapnak Bayer Zsolt is szokott írni, aki a Fidesz alapító tagja és rendszeresen borzolja a közéletet megszólalásainak elfogadhatatlan tartalmával és stílusával „megnyugtatónak” nevezte ezeket az eredményeket és további sikerként emlegette azt, hogy „súlyos” szabálytalanságot nem találtak a vizsgálat során.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!