Borulhat a Fidesz! Büntetőfeljelentést tesz Simicska. Végre kipakol?

2017.08.08. 16:05

Már több korábbi cikkünkben is foglalkoztunk az Orbán Viktor és Simicska Lajos közötti ellentétből plakátháborúvá fajult balhéval. Lázár János kormányhivatalokon keresztül küld ki embereket a plakátok ellenőrzésére, és időközben kiderült, hogy a miniszterelnök tombol a kapkodva összetákolt plakáttörvény miatt – ami hemzseg a kiskapuktól, így a vélhetően jobbikos megrendelő ezeknek köszönhetően tudta elárasztani az országot a „Béruniós” plakátokkal.

A törvény az ex-fideszes oligarcha Simicska Lajos üzletét sérti leginkább, és bár a médiamogul adott már finom jelzéseket, hogy érdemes lenne békén hagyni a boltját, mivel nem hagyták, ezért most előkerül a már korábban meglebegtetett 2010-es plakátcunami, és az ahhoz köthető botrányok.

Mint ismeretes, 2010-ben a Fidesznek nagyjából annyi köztéri óriásplakátja volt kihelyezve Simicska cégein keresztül, mint az összes többi pártnak együttvéve, ezzel aránytalanul nagy előnyre tett szert, plusz ez felveti a visszaélések gyanúját, annál is inkább, mivel ez azt is jelentheti, hogy a Fidesz többet költhetett plakátokra, mint amennyit a törvény engedett.

S mivel ők nyerték a választásokat, senki sem bolygatta az ügyet, pontosabban senki nem tudta bolygatni azt. Pedig már akkor sejthette mindenki, hogy a 2010-es plakáthadjárat úgy bűzlik ahogy van. 

291601
Kép: MTI

A labda most Simicskáék térfelén pattog, a 24.hu információja szerint „a HírTV Zrt. azt tervezi, hogy büntetőfeljelentést tesz a Fidesz 2010-es köztéri reklámjai miatt.

Az ok: az eddig belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit. Simicska Lajos a 24.hu-nak azt mondta: ha voltak szabálytalanságok, azért az akkori tényleges tulajdonosok és vezetők felelnek.”

„A HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. 2010-ben kizárólagos ügynökségként szerződött a Fidesz kampányának lebonyolítására” – mondta el a lapnak Puskár Anett, a Mahir tanácsadója.

„A sajtóhírek nyomán a HírTV jelenlegi menedzsmentje átvizsgálta a 2010-es dokumentumokat, és komoly szabálytalanságokat és rendellenességeket észlelt, amelyek az akkori menedzsment felelősségét is felvetik. A HírTV Zrt. ügynökségként például a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de most nagyon úgy tűnik, hogy a 2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek. Az ügy már a jogászaink előtt van, akik előkészítik a büntetőfeljelentést” – tette hozzá Puskár.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!