Termálfürdő vizével fűthető stadiont épít az Orbán kormány 1.8 milliárdért Szlovákiában

forrás: mti.hu

Egy július 25-i kormányhatározat szerint a magyar kormány 5,9 millió eurót – azaz 1,8 milliárd forintot – nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, Révkomárom (Komárno) – a szlovák másodosztályba története során idén először feljutó – csapatának.

Az összeg nagyságára itthon manapság már fel sem kapnánk a fejünket (Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, Kisvárdán például 1,5 milliárdért épül stadion), ám északi szomszédunknál ez kimagasló összegnek számít.

Bár a KFC átlagos nézőszámát a klub 400–600 közöttire becsülte fordulónként (az Új Szó viszont 233 főt számolt ki a hivatalos jegyzőkönyvek alapján), a vezetőség nagyot álmodott: egy új tribünt szeretnének a meglévővel szemben, amellyel 3950 fősre nőne a nézőtér.

– Ha a másodosztályba feljutás nem elegendő vonzerő a nézőknek, akkor nem tudom, mi lenne az – fejezte ki reményeit Szüllő Béla, az egyesület alelnöke, aki a komplett elnökséggel együtt társadalmi munkában dolgozik. Szüllő szerint egyelőre nincsenek látványtervek sem, így még nem tudják, hogy elegendő lesz-e a magyar támogatás. Az új nézőtér mellé a szomszédban működő termálfürdő vizével fűthető főpályát, műfüves edzőpályát és stadionvilágítást is szeretnének.

Optimizmusból nem volt hiány a szombati forróságban megrendezett hazai meccsen sem, amire mintegy ötszáz ember látogatott ki. Többségük idős ember, zömében magyarok. Ultráknak, zászlólengető drukkereknek nyomuk sem volt, Fradi-mezes szurkolót viszont többet is láttunk. Mint kiderült, a komáromiak szinte egyöntetűen FTC-drukkerek, de Kubatov Gábor klubelnökről nem sok nyomdafestéket tűrő megjegyzést hallottunk.

forrás: magyarnemzet.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!