Orbán: A tandíjat szeptembertől ne kelljen befizetni + VIDEÓ!

Kép: Móricz-Sabján Simon / NOL.hu

2017.08.07. 9:28

Politika retró – Orbán Viktor amnéziás lehet (persze, nem amnéziás), ugyanis 1998-ban még valami teljesen másról beszélt a tévénézők millióinak, amikor még elment a miniszterelnöki vitára. Meg amikor még beszélt is valamiről.

 

Már a videó első (bővített!) mondata is erős, hiszen ez olyan hatást kelt, mintha a múltbéli Viktor az amnéziás jelenkori Viktorhoz szólna, amolyan időutazós-skizofrén politikai sci-fi módra.

„miért kell főiskolát és egyetemet végző diákoknak tandíjat fizetni?”

A tandíj már az 1998-as Orbán szerint is megnehezítette a családok és a gyerekek dolgát. Mint elmondta, ő akkor lenne boldog, ha az egyszerű, szerényebb körülmények közül érkezők kiemelkedhetnének.

Ezzel szemben ma van tandíj, az Orbán-rezsim pedig 0 forinttal emelte az ösztöndíjakat, és 2010-es hatalomra kerülésük óta 35 ezerrel kevesebb a felsőoktatásba bekerülő hallgató. A diákmunkát vállaló fiatal pedig vagy a munkába jár, vagy az iskolába, ugyanis a törvényi környezet olyan szerencsétlen, hogy a „rendes” munkavállaló „rendes munkáját” olyan „rendes” diákokkal végezteti el a munkáltató, aki megköveteli a „rendes” 8 órás munkanapot, és a nappali tagozatos jogviszonyt egyidejűleg, így vagy ez-vagy az alapon lehet egyensúlyozni munkabér és iskolai hiányzások közt.

Lényegében így aki szegény az választhat; vagy dolgozik, vagy éhen hal a könyvei fölött. 

A videó régi, így minden kedves érintett figyelmét felhívjuk, hogy a tandíjat igenis meg kell fizetni – továbbra is! Szeptembertől pedig irány az iskola, nem kell több troll a netre. 🙂

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!