Fetás-paradicsomos vörösbab saláta

A nyár ezen hetének következetes és kitartó időjárása bizony rámutatott arra, hogy van az a fokú tikkasztó hőség, mikor már a gasztropornós teste sem bír el az olajban sült hasábkrumplival.

Elérkezett az idő, hogy konstatáljuk, ide valami könnyedebb darab szükségeltetik. Alapvetően nincs bajom a salátával, egészen jó viszonyt ápolok valamennyi zöldségfélével, de őszintén szólva a többségük nem elégíti ki az ízek utáni folyamatos, lelohaszthatatlan vágyamat. Had mutassam be nektek a kivételt, amit általában olyan gyorsasággal és olyan élvezettel tömök magamba, mint az a bizonyos kacsa azt a bizonyos nokedlit – írja  NON PLUS ULTRA GASZTROBLOG írója.

Hozzávalók:

250 g koktélparadicsom

250 g vörösbab

100 g fetasajt

1 szál újhagyma/alig fél fej vöröshagyma v. lilahagyma

olívaolaj

Fűszerek: frissen őrölt bors, fél marék friss oregano és/vagy bazsalikom

Az a legegyszerűbb, ha a vörös babot konzerv formájában szerzitek be, szinte minden hipermarket polcán elérhető pár száz forintos tétel és csak egy kell belőle. A konzervbab enyhén sós levét szépen lecsöpögtetjük, és a babot egy salátás tálba helyezzük, mehet rá a félbe vágott koktél pari és a hagyma. Próbáltam már többféle hagymával, attól függően, hogy éppen mi volt otthon. Nálam az újhagyma az abszolút favorit, de lila hagymával is megéri a pénzét, az tuti.

A fetasajtot érdemes előkóstolni, hogy mennyire sós darabra sikerült szert tennünk, és attól függően adagolni. A végén meglocsoljuk bő olívaolajjal, megszórjuk akár szárított vagy éppen friss bazsalikommal vagy oreganoval, frissen őrölt borssal, és óvatosan összekeverjük. Fogyasztható grillhúsok és kolbászok mellé, vagy hasonló fanatikusoknak magában is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!