Észak-Koreát játszik a kormány: A Fidesz bűne lesz, ha az EU megbünteti Magyarországot

A magyar Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a szocialista európai parlamenti képviselő, hogy még időben módosítani lehessen a botrányos felsőoktatási törvényt.

Az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette a CEU-ellenes módosítások ügyében Magyarországgal szemben megindított kötelezettségszegési eljárást, és ha még ebben a hónapban nem történik érdemi lépés, úgy az Európai Bíróság elé kerülhet az ügy, aminek következményeképpen Magyarország súlyos pénzügyi bírsággal számolhat.

Az MSZP frakció jelzésére a javaslathoz csatlakozott az LMP – kibővítve a tervezett rendkívüli ülés napirendjét a devizahitel-károsultak kilakoltatásának felfüggesztésével – és a Demokratikus Koalíció, de jelezte részvételét az ülésen a Jobbik képviselőcsoportja is.

A kezdeményező Ujhelyi István felháborítónak tartja, hogy a Fidesznek ezekben a kérdésekben is csak zavaros és bárgyú “sorosozásra” futotta: „A Fidesz ismét bizonyította, hogy továbbra is a felelőtlen és elvtelen ámokfutást választja. Nem törődik sem a rászoruló magyar emberekkel, sem Magyarország európai kapcsolataival. Ha a felsőoktatási törvény és Orbán Viktor politikai magánháborúja miatt súlyos pénzbüntetés éri Magyarországot, az kizárólag a Fidesz-kormány felelőssége és bűne lesz.” – jelentette ki az MSZP alelnök uniós képviselő.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata