Drámai állapotok: Hazafias nevelés helyett úszni kénem megtanítani a gyerekeinket

Még mielőtt bárki félreértene, jelzem, hogy az alábbi sorok cseppnyi iróniát sem tartalmaznak. Ellenkezőleg:

mérhetetlen undort és megvetést a kormány, s kiváltképp ama tárca iránt, amely oktatás és sport tekintetében „felelős”, helyesebben felelőtlen.

Harsog a kormányhű sajtó, harsog a kormányhű propaganda, szolgai alázattal mondja fel a szájába dugott kötelező leckét a vöröslően dagadó fejű, fisztulás hangon visítozó és dühödten ordibáló főszerkesztő, valamint az örök és önbebetonozott bulikirály és váltó seggnyaló, Napkeltétől napnyugtáig, hogy úszó- és vízilabda nemzet a magyar.

Van nekünk Duna Arénánk, van nekünk Hosszú Katinkánk, van nekünk labdát önfeledten smároló vízilabdakapusunk, van Dunába épített betonaljazatunk, hátha kell majd egyszer, ha ugrani kell – mert ugrani kell – a Batthyány térről, a hatos villamossal a háttérben, a Dunába.

vizes2

Azon morfondírozok, hogy vajon az a 18 éves fiatalember, aki a minap a Balatonba fulladt, mert nem tudott úszni, s a fiatalember családja, amelynek tagjai

vizibicikliről nézték végig a fiatalember halálát, hisz közülük senki nem volt képes mentéssel próbálkozni, ugyanis egyikük sem tudott úszni,

vajon ők valamennyien nézték-e a lelátóról, netán a tévé előtt ülve a vizi vébét, boldogan és büszkén tapsolva a fergeteges magyar úszó sikereknek?

Mert emelhetik a testnevelési órák számát, lehet ugrabugráltatni a kölyköket a folyosókon, lehet lőtérré átrendezni a biológia szertárt, lehet pofázni hazafias nevelésről, épp, mint Mussolini fasiszta rendszerének oktatási programjában (vesd össze Gentile, Bottai), lehet eszement pénzeket költeni gigantomán és totál értelmetlen országpropagandákra, mindaddig, amig nincs tanmedence a karakószörcsöki, atlétikai pálya a fazekasbodai, vagy kosár- és kézilabda pálya a felsőmocsoládi iskolában, addig dugják fel maguknak a hazafias nevelésüket, s addig én meg nagy ívben teszek a magyar élsportra.

És figyelem! A minap egy bejegyzésemet követően, s a bejegyzés lényegét totál félreértve akadtak, akik védeni kezdték Bródy Jánost, miért ne zenélhetne ő Mándokival, vagy akárkivel.

Tőlem Bródy azzal zenél, akivel csak akar, mit bánom én, ha szervez egy köcsögduda kisegyüttest Kövérrel, Németh Szilárddal és Habonnyal,

elköcsögdudálván azt, hogy „Már nem is vagyok haragosa mindenféle szélnek”, s mit bánom én, hogy „miértünk úszik Katinka” (egy túróst, értem ugyan nem!), én nem róluk beszéltem a fentiekben sem, csupán a közpénzekről.

Ennyi.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!