Az Orbán kormány tényleg nem alkalmas arra, hogy életben tartsa az egészségügyet…

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szeptember 4. és 6. között tartanak tiltakozó akciót a közfinanszírozott fogorvosok. Kizárólag sürgősségi eseteket látnak majd el ebben a három napban. A tiltakozó akció célja, a fogászatokra jutó finanszírozás növelése.

Az állam összesen 28 milliárd forintot fordít fogászati ellátásra, tehát lakosonként 2800 forintot. Ez pont a fele a szükséges minimumnak a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának számításai szerint. Nagy Ákos keszthelyi fogorvos szerint a fogorvosi munka piaci ára a 2800 forintnak három – négyszerese. Példaként említette, hogy minimum négyezer forintba kerül egy szűrővizsgálat magánorvosnál.

A kamara azt mondta, hogy az alulfinanszírozottság is oka annak, hogy egyre több az üres közfinanszírozott fogorvosi praxis.

Korábban már megírtuk, hogy az Orbán kormány nem alkalmas arra, hogy működtesse az országot, az Orbán kormány nem alkalmas arra, hogy életben tartsa az egészségügyet… Miközben azt hangoztatják, hogy olyan országot szeretnének teremteni, ahol a kiváló szakemberek nem mennek el, sőt mi több a szerintük ‘kalandozás vágyából’ külföldön dolgozók is hazajönnek, a valóságban hibát hibára halmoznak.

MOST A FOGORVOSOK PÉNZÉT AKARJA LEFELEZNI AZ ORBÁN KORMÁNY!

Szeptemberben sztrájkolhatnak a fogorvosok, amiért az állam csak a praxisok működéséhez szükséges pénzeknek csak a felét finanszírozza. Már 300 fogorvosi praxis maradt üresen, mert egyre több fogorvos hagyja ott rendelőjét.

Az Orbán kormány nem alkalmas arra, hogy működtesse az országot, arra sem alkalmasak, hogy életben tartsa az egészségügyet

 


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Minden vélemény számít!