Szégyen: Nem kell ide kerítés – elég egy klímanélküli nagy fémkoporsó

Magyarország, déli határ: kint 45 fok, bent minimum 55, a képen pedig a tomboló migránshordák

Szellőzés nélküli ötvenfokos konténerekben hagyják rohadni a magyar határ mentén a menekülteket.

„Ki üzemelteti ezeket a 21. századi magyar koncentrációs táborokat? Kik benne, körülötte a parancsok végrehajtói, az új idők kápói? Mennyi a fizetségük? Kik adják ki ezeket a parancsokat? Kik a közvetlen és a közvetett politikai felelősök? Ha még van magyar szabad nyilvánosság, akkor ezekre a kérdésekre választ kellene találni! Magukat demokratikusnak nevező pártok ott tobzódnak-e? Egyháznak magukat elnevező pénzzabráló brancsok ott vannak?” – megannyi kétségbeesett civil kiáltás a közösségi oldal humanistáitól, amikor arról értesülnek, hogy miként tartja a kormány a kis létszámú, de nagy keservesen összehalászott „vérgőzös” menekülteket konténerekben rohadni a határ mentén.

Mint az állatokat.

Ötven-hatvan fokra forrósodnak fel a tompai és a röszkei tranzitzóna műanyag konténerei, amelyekben öt-hat menekültet tart a magyar állam, sokukat hónapok óta.

A zónát eleve élhetetlennek alakították ki, amitől nemcsak a menekültek, hanem az ott dolgozó belügyisek is szenvednek – számolt be az embertelen helyzetről a hvg.hu.

A tranzitzónákban egyetlen, természetes árnyékot nyújtó fa sincs.

A tűző napon átforrósodó konténerekben légkondicionálás nincs, a menekültek érthetetlen okokból a szeretetszolgálatoktól kapott ventillátort sem vihetik be a befülledt műanyag dobozukba, csak a közösségi helységeikben használhatják azt.

Úgy tudni, hogy jelenleg mind a két tranzit „fullon” üzemel, azaz nagyjából félezer ember lehet bennük, nagyrészt családok, sok gyerek és idős. Az ott élő menekülteket még a segélyszervezetek sem látogathatják.

Szégyen, hogy ezekkel a szerencsétlenekkel képes volt beetetni a fél országot az Orbán-kormány. S nem a menekülteknek volna mit szégyellni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!