„Mi mindenki életét meg akarjuk lopni” – nagyot bakizott az államtitkár az ATV-ben, igaza is lett

Az akkor még Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára Rétvári Bence az ATV Start című műsor vendége volt. „A műsorvezető arról is kérdezte Rétvárit, hogy Gulyás Gergely fideszes képviselő javaslatára törvényi jogállás lenne a Btk.-ban a katasztrófaidőben lopás. „Mi mindenki életét meg akarjuk lopni, ad egy” – mondta Rétvári, mire a műsorvezető közbeszólt: „óvni”. A képviselő erre folytatta: „az életét mindenkinek meg akarjuk óvni”, mire Mészáros Antónia felhívta a figyelmét, hogy az óvni helyett a lopni szót használta. „Óvni, nem, nem, nem” – javított Rétvári, hozzátéve: akik lopni akarnak, azokat el akarják rettenteni.” – írja a hvg.hu Ez az elszólása még 2013-ban volt

Rétvári valóban nem hazudott amikor azt mondta, hogy mindannyiunk életlt megakarják lopni. A következő 5 eset is bizonyítja ezt:

1. „A lopás akkor is lopás, ha törvényt hoztok róla.” Többek között ez a felirat fogadta kedden este a budapesti József nádor téren gyülekező tüntetőket, megadva az este alaphangulatát. … Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni csúnya dolog… A sétát megszakító rövid beszédekben rendre fölemlegették az Orbán-kormány nyugdíjhazugságait, a névre szóló és örökölhető nyugdíjszámláról szóló ígéretet, illetve azt a szintén hamisnak bizonyult állítást, hogy a komoly presszió és a fenyegetések ellenére a magánnyugdíjpénztárakban maradókat a továbbiakban már békén hagyják.” – írta a nol.hu 2014-ben. 

2. „2020-ig több mint 215 milliárd forintot költenek Orbánék üresen kongó stadionok építésére, haveri cégeken keresztül. A kétszeres-háromszoros túlárazás mellett érdemes megemlíteni azt is, hogy ez az összeg nagyobb, mint az összes magyar állami kórház teljes adósságállománya.”

3. „Matolcsy György hiába perelte be az MSZP-s Bárándy Gergelyt, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a szocialista képviselő joggal mondhatta: “Matolcsy ellopta a közpénzt”. Az MNB-elnök által indított személyiségi jogi perben Bárándyt Schiffer András képviselte.”

 


„A jelenlegi rezsim prominensei ezzel szemben nem lopnak és nem is rabolnak. Az a tevékenységük ugyanis, amire ellenlábasaik a lopás és rablás kifejezéseket használják, nem ütközik törvénybe, és ezért nem is titokban folyik. Sőt egyik ideológusuk a közpénz magánvagyonná konvertálását kvázi nemzetstratégiának állította be. És igaza van: amit itt sokan korrupciónak neveznek, tényleg nem az. Mivel itt minden korrupció, végső soron nincs korrupció, hiszen ez maga a rendszer. A korrupció fogalmában ugyanis benne van az, hogy törvénytelen, vagyis rendszerhiba.” – írja a 24.hu


 

4. „Van is mit ünnepelni, ha Fidesz közeli offshore cégek tehettek zsebre 157 milliárd forintot a letelepedési kötvényekből, s mindezt már jövő évtől a magyar emberekkel fizettetik vissza.”

5. „Bárány Balázs szerint a cikkből kiderül, hogy a Fidesz az „uniós pénzek 90 százalékát lenyúlná„. „Kilencven százalék villára, medencére, stadionra, Ibizára és morzsák csupán fizetésemelésre, nyugdíjemelésre, kórházra, iskolára és a leginkább rászorult honfitársaink jövőjére” – fogalmazott. Kiemelte, Mengyi Rolandnak azonnal le kell mondania minden pozíciójáról, „hiszen kiderült, hogy gátlástalanul lopja a magyar adófizetők pénzét”. Bárány Balázs közölte továbbá, az MSZP az ügyben az az európai unió csalás elleni hivatalához is fordul.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!