Hortobágyi tűz – Eloltották a lángokat

Friss!

Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel. Mukics Dániel elmondta: jelenleg a további tűz kialakulásának esélyét szüntetik meg azzal, hogy körbelocsolják a lángok helyét, nehogy bárhol bármilyen izzás kialakuljon és újra kigyulladjon.

Szepesi Erika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője péntek reggel az MTI-vel azt közölte, hogy a drónokkal végzett légi felderítés adatai szerint csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban csütörtök délelőtt kitört tűzben. Mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek. A tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, pénteken kora reggel két honvédségi helikopter is bekapcsolódott az oltásba. Lakott területet nem veszélyeztetett a tűz.

_____

Felszálltak a Magyar Honvédség helikopterei péntek hajnalban, hogy részt vegyenek a Hortobágyon, Nagyiván térségében keletkezett tűz oltásában – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.

A szolnoki helikopterbázis két Mi-17-es helikoptere egyszerre csaknem 3000 liter vizet tud meríteni és emelni. A katasztrófavédelem munkáját a helikopterek személyzetén és a repülésvezetőn kívül a helyszínen repülőműszakiak segítik – olvasható a tárca közleményében.

Download 1

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek hajnalban közölte az MTI-vel, hogy több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park Nagyiván település közelében. A csütörtök délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók. Mukics Dániel elmondta, hogy az aljnövényzet kapott lángra, azóta mintegy 600 hektárnyi növényzet már leégett a nádas, füves területen, és több mint ezer hektár van veszélyben. Lakott területet azonban nem veszélyeztet a tűz.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!