Balog Zoltán titokzatos levelet küldött a kórházigazgatóknak

Balog Zoltán kifejező kézmozdulattal - Törődés? - Fotó: Koncz György / NOL

2017.08.04 8:20

Balog Zoltán emberminisztériuma a nyári szabadságolások kellős közepén lepte meg a kórházak igazgatóit egy-egy titokzatos levéllel.

A boríték felbontása után azonban mindenki jól meglepődött – abban ugyanis egy három hónapos próbaidős munkaszerződést találtak.

Hamar leesett a tantusz, egy pitiáner zsarolással állnak szemben a kórházigazgatók – Balog aláírásával.

Balog ugyanis fejébe vette, hogy falhoz állítja a szakmát, aki nem írja alá a szerződést, melynek feltétele, hogy úgy ugráljanak az igazgatók, ahogy a miniszter fütyül – az repül.

Közelednek a választások, és az egészségügy lezüllesztésével járó napi működési nehézségek, valamint a kiszivárgó ellátási problémák, botrányok rém kellemetlenül érintik a kormányt, ugyanis a Fidesz minden próbálkozása ellenére a nép még mindig nagyobb problémának tartja az egészségügy állapotát, mint a bevándorlókat, meg Sorost – mert a nép nem hülye.

Az kórházvezetők augusztustól csak úgy maradhatnak a helyükön, ha aláírják a három hónapos próbaidős szerződést. Bizonytalan helyzetüket még ködösebbé teszi az, hogy nem egyértelmű, pontosan mennyi ideig tölthetik be posztjukat annak lejártával.

Az új szerződés hatályba lépésével egyidejűleg lemondanak szakmájuk gyakorlásáról is, ugyanis az igazgatók ezentúl nem orvosok, hanem csak papírmunkákra kárhoztatott droidok lesznek, s ezzel újabb szakemberhiányt generál a minisztérium.

Ráadásul a papírok aláírásával tudomásul veszik, hogy a kórházfenntartó bármikor kiírhat posztjukra új pályázatot, ezzel is deklarálva az egyértelmű függőségi viszonyt;

Bármikor kirúghatlak, ha nem azt csinálod, amit mondok.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett szerint a főigazgatói pályázatok lebegtetésének kérdése aligha tekinthető másnak, mint a kórházvezetők zsarolásának. „Aki jól viselkedik, az maradhat, a többinek mennie kell, aki pedig nem értene a szép szóból, annak három hónapos próbaidőt is szabtak a meghunyászkodásra.”

Fizetésen felüli juttatásaikat is megnyirbálják, a szerződéseket olvasóknak pedig feltűnt, hogy az egy szakmaiatlan, kontár firkálmány, már csak ezzel is megalázzák a kórházvezetőket.

A Népszavának nyilatkozó forrás szerint az új munkaszerződésben az intézményigazgatókat teszik felelőssé a fenntartó szervezet gazdálkodásáért. „Olyan ez, mintha egy átlag magyar gyári munkást zárnának börtönbe, mert a gyárigazgató ellopta a béreket. Az ugyan igaz, hogy az elmúlt időszakban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ sorozatos büntetéseket kap az eljáró hatóságoktól, amely összegeket ki kell fizetnie valakinek, de jó lenne, ha ezt nem az orvosokra és az állampolgárokra terhelnék, hanem előállítanák a felelősöket.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!