Ilyen gátlástalan, ostoba rombolással akar a hatalomban maradni Orbán Viktor

Orbán újabb övalatti kiütésre készül

Alábbi írásunkban leleplezzük az Orbán-kormány egyik leggátlástalanabb országromboló tevékenységét, amelyet elképzelni nem tudtunk volna korábban.

A gyerekeid jövőjét veszi el a kormány csak azért, hogy hatalmát biztosítsa. Arról van szó, hogy Orbán Viktornak hatalma fenntartásához könnyen befolyásolható, önálló gondolkodásra minél kevésbé képes szavazópolgárokra van szüksége. A mértéktelen propaganda mellett hosszabb távon az oktatás lebutítása garantálhatja, hogy meg is kapja őket.

Mielőtt azonban belekezdenénk a főbb gondolatmenetbe, néhány korábbi cikkünket felidéznénk, hogy a kép teljesen összeálljon, és megszülessen a félreérthetetlen gondolat, ezt a gátlástalan, jövő-rabló és a rendszerváltástól számított újkori demokráciánk legrosszabb kormányát úgy kell elkergetni a hatalom közeléből, hogy soha többet ne találhasson vissza. Korábbi cikkeinkben már írtunk arról, hogy az MSZP ifjúsági szervezete a Societas felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz-kormány ideje alatt a hallgatói ösztöndíjak 0 forinttal emelkedtek. A cikkben felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a 2018-as költségvetésben sem tervezi a kormány, hogy növelje

Nincsen semmi félreértésről szó, egy másik cikkünkben írtunk arról, hogy amíg a FIDESZ 0 Ft-al emelte a hallgatói ösztöndíjakat, addig vannak olyan császárok, akik az MNB alapítványaitól 300 000 forintos ösztöndíjat kapnak a többmilliós fizetésük mellé… Minden bizonnyal, ha ezzel tisztában lennének a FIDESZ-re szavazó állampolgárok, akkor a FIDESZ-nek a következő évi országgyűlési választásokon el sem kellene indulnia… Palotai Dániel, aki az MNB egyik ügyvezetője, 4,95 millió forint a havi fizetése. A Matolcsy-boy luxus fizetése mellé még 300 000 forintos ösztöndíjat is felmarkol.

120 000 fiatal már eltűnt a felsőoktatásból, ezt is egy korábbi cikkünkben olvashatják. Csökkenés érzékelhető továbbá a felsőoktatás iránti érdeklődésben is, ami abból is lemérhető, hogy az agresszív kormánypolitika szétverte a középiskolai rendszert és sikeresen elriasztotta a fiatalok egy részét a felsőbb tanulmányok iránti érdeklődéstől. Egy másik korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy vannak akik átlátnak a szitán és kimondják az igazságot: Félnek attól, hogy gondolkodó emberek leszünk – a kormány azonban velük nem tárgyal.

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke június elején „óriási hibának” nevezte, hogy a polgármesterek nem mernek gimnáziumokat bezárni, majd az mfornak azt nyilatkozta „A gimnázium azért csábító még mindig, mert élnek a régi beidegződések, melyek szerint a biztos jövőt ez az iskolatípus garantálja”. Nyilatkozatában hangot adott a gimnáziumi férőhelyek számának szükséges megvágásáról. Sajnos számos jel arra utal, hogy Parragh gimnázium ellenes kijelentései nem pusztába kiáltott szavak.

Lázár János több alkalommal beszélt a gimnáziumi felvételi „megkerülhetetlen” bevezetéséről. Palkovics László oktatási államtitkár egy áprilisi konferencián azt jelentette be, hogy 2019-től jöhet a kötelező középiskolai felvételi, amely a főiskolai vagy egyetemi felvételihez hasonlóan központilag szabná meg, hogy hányan tanulhatnak tovább különböző középfokú intézménytípusokban. – írja a magyarnarancs.hu.

Ellentétesen a világtrenddel, amely szerint a szakmai oktatás az érettségi utánra tolódik, a Fidesz-kormány éppen ellenkezően már 14 éves korban végleges pályaválasztásra kényszeríti a szakoktatásba kerülő diákokat. A gimnáziumokban sokkal kisebb a tanulmányaikat idő előtt abbahagyó, lemorzsolódó diákok aránya, mint a szakképzésben. z NGM jelentése is szomorúan állapítja meg, hogy a gimnazisták 7,4, a szakgimnazisták 15,6, a szakközépiskolások 24,9 (!) százaléka hagyja félbe az iskolát. Szinte teljesen biztos, hogy lemondhatunk az EU 2020 stratégiában vállalt célkitűzéseinkről, amely szerint 10 százalék alá csökkentjük az iskola elhagyók arányát.

„Ezek az adatok nyilván azt is jelentik, hogy kevesebb szakmunkás fejezi be az iskolát, mint amennyire a kormány szerint szükség lenne. Mégis elképesztő vakságot és – mondjuk ki – gonoszságot tükröz, hogy ezt a problémát nem a szakoktatásból kieső tízezrek megtartásával próbálják kezelni, hanem inkább a szakképzésbe terelnek olyan jobb képességű diákokat, akik a gimnáziumot is gond nélkül elvégeznék.”

„Az MTA kutatói tanulmányukban már két és fél éve világosan összefoglalták, miért iszonyatosan káros ötlet az érettségit adó képzések visszaszorítása. Az érettségizettek minden releváns felmérés szerint könnyebben helyezkednek el, kisebb valószínűséggel válnak munkanélkülivé, és jobban keresnek, mint a csak szakmát szerző tanulók.”

A sokat emlegetett Németországban, a magyarországinál hosszabb alapképzés után lépnek a szakképzés útjára a tanulók. Alapkészségeik ennek következtében összehasonlíthatatlanul fejlettebbek.

Nem látszik tehát az, hogy milyen modellt követne a kormány a szakképzés ‘fejlesztésével’. Az sem látszik milyen problémát kíván orvosolni.

Arról van szó, hogy Orbán Viktornak hatalma fenntartásához könnyen befolyásolható, önálló gondolkodásra minél kevésbé képes szavazópolgárokra van szüksége. A mértéktelen propaganda mellett hosszabb távon az oktatás lebutítása garantálhatja, hogy meg is kapja őket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!