Közpénzfát ültetnek Budán: Orbán új kifizetőhelye lesz a Millenáris Park

Orbán újabb övalatti kiütésre készül

A miniszterelnök, aki büszkén hirdeti, hogy a mobiltelefont sem tudja bekapcsolni s eddig nyelvészeti kérdésnek látta a startup-okat, most váratlanul hatmilliárdot tolna ezek fejlesztésébe egyenesen egy egyetemi város megépítésével.

Buda szívében, egy húszmilliárdos közpénzből felújított közparkban.

Mindez azért is meghökkentő, mert maga Orbán nyilatkozta egy éve, hogy

„Jó dolog az innováció és a startupok világa, mert hátha kiderül, hogy az, amiről nem is tudtunk, ahhoz is értünk – de a jövő nem ez”.

Ahhoz képest, hogy tavaly még inkább a míves nyomdászszakmában látta a jövőt a feltörekvő „garázs-vállalkozások” fejlesztésével szemben, Orbán csendben kiadta a parancsot a Magyar Közlöny legfrissebb számában, hogy egyelőre 6 000 000 000 forintért „Budapest Startup Campust” építsenek s mindezt a Millenáris Park területén.

tolvajfidesz

Amire nem mellesleg most újítanak fel 17 milliárd közpénzből parkosítás címén.

De az a hat milliárd igen csábító összeg s Orbánt ismerve ami elkölthető, azt el is költi a bejáratott csatornákban pihegő strómanjaira.

Arról nem esik szó, hogy a titokzatos projektet a maga gyakorlati valójában hol is képzelnék el, hiszen a park megújítására eddig tervezett összeg a parkosításról, mélygarázsról szólna, a területen lévő ingatlanok egyrészt magánkézben vannak, másrészt a volt Teátrum épületét most építik át Nemzeti Táncszínházzá, a kiállításokat befogadó hatalmas „B” csarnok elbontása meg finoman szólva pofátlanság lenne.

Bár láttunk már ilyesmit… Magyarán: normális aggyal is felfogható, hogy egy teljes campus épületegyüttesének felépítésére egyszerűen nincs hely, mit akarhat mégis Orbán ezzel a Nemzeti Fejlesztő kierőltetésével egy olyan helyszínen, ami húsz éve közösségi térként funkcionál..?

Mivel rajongunk az összeesküvés-elméletekért, feldobunk egyet.

A Millenáris Park eredeti és akkor is botrányos kialakításával már 2000-ben is az volt az akkor még kormányon lévő Fidesz szándéka, hogy irgalmatlan (köz)pénzekből rendezi a területet s később még irgalmatlanabb pénzért magánosítja az állami kézben lévő területet a megszokott „Fidesz-közeli” tolvajbandának.

Most kiváló alkalom és lehetőség van eme régi és beváltatlan gazemberség megvalósítására és ne legyenek illúzióink – egyelőre minden lépésük ezt igazolja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!