Látványos záróünnepséggel ért véget a Budapesti vizes vb

A záróünnepség kezdetén a magyar nemzeti himnusz eléneklése után a világbajnokság 17 napjának legfontosabb és legemlékezetesebb pillanatait tekinthették meg a Papp László Budapest Sportarénában összegyűlt érdeklődök.

A résztvevő országok nemzeti lobogóját önkéntesek hozták be, akik a koreai kapu előtt vonulnak be. A FINA zászló levonása után a FINA himnuszát hallhattuk. Tarlós István főpolgármester átadta a zászlót Seszták Miklósnak, majd dr. Julio C. Maglione elnöknek, aki a következő világbajnokságot megrendező Gwangju polgármesterének, Yanghyun Yoonnak adta át.

A beszédeket követően a Dél-koreai himnuszt hallhatták a nézők. Az ünnepség zárásaként a rendező ország bemutatkozóját láthattuk, amely világbajnokság jelmondata „Merülj el a békében!”.

A FINA elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a több ezernyi önkéntesnek. „Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok” – jelentette ki az elnök.

A záróceremónia hagyományos részeként Seszták Miklós a hazai szervezők nevében visszaadta a FINA-zászlót dr. Julio C. Maglione elnöknek, aki azt tovább adta a következő házigazdának, a 18. FINA Világbajnokságot rendező koreai Gwangju polgármesterének, Yanghyun Yoonnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!