Míg rohad a metró és az egészségügy, Szijjártó olyat tett, hogy ezért még egy fideszes is pofán verné

Ez a mostani megállapodás teljesen mértékben mutatja, hogy mennyire nincsenek tisztában a magyar emberek valós problémáival.

Millenáris Park, Hungaroring, „Fradiváros” – ezek a pénznyelők nyitják az eljövendő másfél év lenyúlásait.

Három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztik a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak 1986 óta otthont adó Hungaroringet, hogy a pálya 2026 után is része legyen a világbajnoki sorozat versenynaptárának.

Erről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter beszélt szombaton a mogyoródi pályán, miután találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group elnökével.”

A kormány előtt egy 35 milliárdos fejlesztési stratégia áll a Hungaroringre vonatkozóan, ennek keretében az idén 5 milliárd forintot biztosít a költségvetés a közműrendszer és a lelátók felújítására” – közölte Szijjártó. A tervek szerint 2018-ban 20 milliárd forint áll majd rendelkezésre s 2019-ben 10 milliárd forint a munkák befejezésére.

A nolimpiai bukta után marad a kérdés, hogy mi a helyzet az olimpiai lázba tervezett „Fradiváros”-koncepcióval..? Semmi – azaz minden rendben, tolják a pénzt Kubatovékba, csak finom sunyisággal próbálják kettéválasztani a Népligeti rekonstrukciót és a „Fradiváros” tervezetet, bár a kettő innen, a zsebünkből nézve egy és ugyanaz.

Attól, hogy Hasfelmetsző Jack kesztyűt húz, még ugyanúgy felkoncolja az áldozatait – nagyjából ennyi gyakorlati haszna van a két projekt erőltetett kettéválasztásának. Az az egy biztos, hogy az eredetileg 10-12 milliárdról induló kivitelezésről tegnap már úgy nyilatkozott Seszták Miklós, hogy egyelőre nem ismert a beruházás összege. Akkor minimum aa kétszerese lesz, de nincs ok az izgalomra, Garancsi már ott bolyong a Népligetben a malteroskanállal.

Hosszú Csipkerózsika-álomból ébredve a napokban megpillantotta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Millenáris Parkot és közölte: bár laza kétmilliárdból már lebontották a volt Ipari Minisztériumot hogy murvás parkoló legyen a helyén kábé per sacc 17 milliárd lesz a tíz éve befagyasztott parkosítás a két és félhektáros területen. Ez klassz, bár a Fradi-stadiont 14 milliárdból felhúzták az legalább látszik a Millenárisba pedig nemigen terveznek új ingatlant, nem is lehetne, csak bontanak, szóval minden a legnagyobb rendben, van miről elterelni a figyelmet a plakátkampányokkal.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!