Szerveződik az Orbán-jugend? A Fidesz olyat tenne amit egy jóérzésű ember sem kívánhat a gyermekének

Most így 2017-ben, amikor az ország fiatalságának a fele már külföldön van, a másik fele pedig éppen csomagol, az Orbán-kormány elsöprő választ adott a kor és az ifjúság gránitszilárd jövőképében kételkedőknek.

Még idén év végéig módosítani kell a testnevelésórák kerettantervét, hogy megjelenjen benne tantervi szinten a „hazafias és honvédelmi nevelés programja” – jelent meg a Magyar Közlönyben.

hadi2

A titokzatos irányelvet csak tovább homályosítja, hogy nem oktatási határozatként, hanem az idei védelmi felkészítés feladattervébe illesztendőnek célozzák s a megvalósításáért az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, Balog Zoltán, illetve Simicskó István honvédelmi miniszter a felelős.

A közlönyben az is szerepel, hogy az Emminek 8 millió forintot kell költenie a megvalósíthatósági tanulmányra, a kerettantervhez kapcsolódó tananyagfejlesztésre, valamint a hazafias nevelés programjához kötődő nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére.

Hogy miként is képzelik a ”hazafias és honvédelmi nevelés” gyakorlati megvalósítását 2017-ben az általános iskolákban, arról nem nyilatkozott egyik minisztérium sem.

Segítünk.

A Nemzeti Janicsárképző, lánykori nevén Közszolgálati Egyetem amolyan irányelvű kerettantervében az szerepel, hogy „a Honvédelmi Minisztérium 2008-ban az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésének megalapozása érdekében megkezdte annak teljes körű felülvizsgálatát, továbbá megoldást keresett a fiatalok, első sorban a közép- és a felsőfokú oktatásban részt vevő diákok hatékony elérésére és a hazafias neveléssel összefüggő ismeretek átadására”.

Ez eddig világos, mivel semmi értelme.

De gondolnak az olyan alanyi hülyékre, mint mi és finoman értelmezik az elképzelés lényegét: „az oktatásért felelős miniszter, és a honvédelemért felelős miniszter közös programok kiadásával, pályázatok kiírásával, pedagógus-továbbképzés biztosításával segíti a nevelési-oktatási intézményekben folyó honvédelmi nevelési feladatok végrehajtását”.

Ebből ugyanannyit értünk a tervezet gyakorlati részét illetően, mint eleddig, az viszont világos, hogy egy nagy marhaságra egy rakat pályázati pénzt ki lehet ismét osztani. S mindehhez a gyerekedet használják golyófogónak. De legalább érettségizhetnek is belőle, jobb is mint a perfekt angol.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!