Orbán sok haverján kattanhat a bilincs – egyenesen Brüsszelből csap le az igazság!

Fotó: Lefteris Pitarakis

Hivatalos értesítő levelet küldött az Európai Bizottság Lengyelországnak, amellyel elindította az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, kötelezettségszegési eljárást az igazságszolgáltatást érintő lengyel szabályozások miatt.

Az uniós bizottság szombati tájékoztatása szerint az Európai Bizottság korábbi ajánlásaiban szereplő aggályokat nem sikerült orvosolni, sőt még súlyosabbá vált a fenyegetés a bírói függetlenségre és a jogállamiságra nézve.

A lengyel kormánynak egy hónap áll rendelkezésére, hogy rendezze az aggodalmat keltő kérdéseket és tájékoztasson az e célból megtett intézkedésekről.

Az uniós bizottság közleményében aggályosnak nevezte, hogy olyan törvényeket fogadnak el Lengyelországban, amelyek felmentenék vagy nyugdíjaznák a legfelsőbb bíróság tagjait azok kivételével, akiket az igazságügyi miniszter kivonna ennek hatálya alól. Megszüntetnék 15 jelenlegi bíró mandátumát a 25 fős országos igazságszolgáltatási tanácsban (KRS), utódait a parlament alsóháza választaná meg, s nem a szakmai szervezetek, mint eddig.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy Orbánt és tettestársait a Polt Péter féle ügyészség védi évek óta. Emlékezzünk arra, hogy milyen gusztustalan módszerekekel távolították el és nyugdíjazták hazánkban a bírákat.

Soha ne feledjük, hogy Mészáros, Rogán, és a többi gazember szabadlábon lophatja tovább a nemzeti vagyonát addig egy 18 éves fiút komolyan meghurcolnak.

Soha ne feledjük, hogy kik voltak azok akik elrabolták az országunkat, kik voltak azok akik kilóra eladtak minket az oroszoknak. De semmi sem tart örökké Polt egyszer megy, és akkor a haverok is de akkor nem helikopterrel hanem rabszállítóval.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!