Hogy nem száradt le a kezük azoknak, akik aláírták ezt az adás-vételt? Rettenetes, friss történet gyermekeinkről!

2017.07.28. 10:20

Az étkezési utalványokból származó profit multikhoz került 2012-ben, de a rendszer átalakításával – magyarul államosítással – a 200 milliárdos utalványpiacot az Orbán Viktorhoz és a Fideszhez szorosan köthető hálózat fölözte le.

Bár a közember számára cinikusan szólva végső soron mindegy, ki nyer az ügylettel, az tény, hogy a multiknál nem politikai haszonszerzésre, klientúraépítésre és trükkös, gyanús meggazdagodásra használták fel a frissen megszerzett nagy lóvékat, sőt közvetve és közvetlenül munkahelyek szűntek meg amiatt, hogy az utalványos cégek lehúzták a rolót.

Annyi biztos, a „nemzeti” elit a magyarokon nyerészkedett, és etikátlanul használt fel milliárdokat – ez derül ki legalábbis a Magyar Nemzet terjedelmes cikkéből.

Mivel az új kormányzati direktíva szerint senki a kormány részéről semmiféle tájékoztatást nem ad, ezért hosszú és fárasztó közérdekű-adatigénylésekkel lehet csak kibogarászni bármit is, amiben közpénz költés van, így ha ott bármiféle visszaélés feltételezése merül fel, a kormány a törvények mögé bújva lépéselőnybe kerül a bürokratikus ködbe burkolózva, kihasználva a 30, 60 napos határidőket.

Azt mondták, hogy az utalványok értékesítéséből származó profitot majd rászorulók kapják, mi elhittük. Létrehozták a Nemzeti Üdültetési Alapítványt, mert ekkor már azt mondták, majd a szegény gyerekek üdültetését teszik lehetővé, és mi ezt is elhittük.

Valóban léteztek az úgynevezett Erzsébet-táborok, melyben valóban az utalványértékesítésből származó bevételeket használták fel táboroztatásra, de ez a bevételek pusztán töredéke, a nagy részét „más célokra használták fel”, így ez az egész olyannak tűnik inkább, mint amikor a földesúr dúsan megrakott tányérjáról pöccint egy falatot az alatta korgó gyomorral kuncsorgó sovány ebnek.

Az MNO szerint a A 2013 és a 2015 közötti években évente 130-150 milliárd forint értékben adtak el utalványokat, ez 10-11 milliárd forintos bevételt jelentett – évente. A nyugdíjasoknak kegyesen kipostázott tavaly karácsonyi Erzsébet-utalványok 207 milliárdos üzletet jelentettek, ezután 15 milliárdot lehetett számolni bevételnek.

Ennek ellenére A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány évente mindösszese a 20-30%-át, 2-3 milliárdot kapott (A hiányzó 7-8 milliárdról azonban hallgatnak) így tehát kijelenthető, hogy az Erzsébet-utalványokból termelődő profit nem egy az egyben lett visszaforgatva a rászorulóknak, a rendszer ugyanis trükkök és kommunikációs ügyeskedések százaival lett meghekkelve – mindezt abból merítve, hogy „Á, a parasztot úgysem érdekli kié a pénz, mert úgyse az övé. Sem így, sem úgy!” Kedves A Paraszt. Soha nem lesz a tiéd a lóvé, ha hagyod, hogy a fejed felett játszadozzanak vele.

Sőt! A Nemzeti Üdülési Alapítvány már állami támogatásokból él, az Erzsikből befolyó pénzek így még kevésbé érkezhettek oda, tehát az egymillió dolláros kérdésünk, hogy „hová lett a pénz?”

A szociális táboroztatás szépen festett, ki lehetett tenni a kirakatba, a valóság azonban az, hogy a korábban több táborhelyből már csak kettő működik – a zánkai és a fonyódligeti. A gyermek üdültetést átszervezték az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz, akinek vezetője az L. Simon Lászlóhoz közel álló Hornyák Tibor, de az alapítvány a felcsúti Pancho Arénában külön VIP ülőhellyel rendelkező Kiss-Rigó László püspökhöz is köthető.

A bezárt gyermeküdülők a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerültek, melyek értékesítését több ütemben tervezik. Így a kiebrudalt jól működő utalványrendszer államosítása és a profit leuralása után, a holdudvar helyzetbe hozásával eljutottunk odáig, hogy egy-két sikeres, valóban rászoruló gyermek nyaralásával el lehet fedni a fejekben azt, hogy a magyar köztulajdonban lévő, és a köz használatában álló állami tulajdont szépen el lehet happolni, és ugye mindenki tisztában van az ilyen sztorik kimenetelével; a végén Orbán nevet, meg a slepp, akik lecsapnak mindenre. Aztán már csak kapkodja az ember a fejét, amikor azt olvassa, hogy a Mészáros-klán megint szerzett ezt-azt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!