Megtették az első lépést a sorkatonaság bevezetéséhez? Hazafias és honvédelmi nevelés jön tornaórákon

Forrás: MTI

Minden kétséget kizáróan a Fidesz felső köreiben elmentek otthonról. Megittasultak a hatalomtól. Azt hiszik, hogy örökké fog tartani, mint csont nélkül négy évről négy évre megválasztják őket, és semmi más kérdés nem lesz a választásokon, csak az, hogy a FIDESZ-KDNP kétharmaddal győz-e? Semmiféle elszámoltatástól nem kell tartaniuk, azt csinálhatnak amit akarnak. A hatalom biztos tudatában, azt hiszik, hogy azt csinálhatnak, amit akarnak, pedig nem így van…

A harmadik Orbán-kormány újabb őrülete: hazafias és honvédelmi nevelés tornaórákon…

Módosítják a testnevelés órák kerettantervét, hogy a „hazafias és honvédelmi nevelés” megjelenjen benne. Megvalósíthatósági tanulmányt készítenek ezzel kapcsolatban, mindez a Magyar Közlönyből derült ki. Az intézkedés nem oktatással kapcsolatos rendelkezésként, hanem védelmi felkészülésként jelent meg a 2017. évre szóló feladattervben. – adta hírül a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Balog Zoltán lesz a projekt megvalósításáért a felelős Simicskó István honvédelmi miniszterrel karöltve. Az EMMI 8 000 000 forintot költ a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, a tananyag fejlesztésre és a hazafias nevelés programjához kötődő nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére.

Hogyan kell elképzelni a hazafias és honvédelmi nevelést a testnevelés órákon?

Hiába érdeklődött a Magyar Nemzet a honvédelmi tárcánál, nem kapott választ

„Nem ez az első, a testnevelés órákat érintő kormányzati újítás. Mint májusban beszámoltunk róla, az iskolák bizonyos évfolyamain a gyerekek már nemcsak focival, hanem akár karatéval is kiválthatják a mindennapos testnevelést. Ezzel kapcsolatban az iskolákért felelős Klebelsberg Központ tankerületi központjai felmérést is végeztek az intézményekben, hogy megfelelők-e a küzdősport gyakorláshoz a feltételek, például van-e elég tatami.

A központ – miután a kormány a sportlövészet iskolai bevezetését is tervezi – nemrégiben arra is kíváncsi volt, van-e olyan udvarrésze az intézményeknek, ahol adott esetben ki lehet alakítani lőteret. Egyébként a sportlövészet esetleges bevezetésén sokan megütköztek, ám a fenntartó szerint az biztonságos, olimpiai sportág, annak semmi köze az agresszióhoz, erőszakhoz.” – idéztük a Magyar Nemzet cikkéből.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!