Neves közgazdász rántotta le a leplet Orbán tervéről: A felismerése milliók életét teheti tönkre

Róna Péter közgazdász szerint Orbán Viktor megérezte, a korábbi kormányok hibáiból mélységes csalódás halmozódott fel az országban, ezért „meghirdette az orbánizmust, ami a Szent István-i küldetés tagadása”.

Róna Péter elmondta, hogy a kormánypárti Magyar Idők által alkotott elképzelés szerint, ő lenne egy állítólagos Jobbik-MSZP-LMP választási együttműködés kidolgozója, erről ő nem tud… „Ez komolytalan dolog, nincs azonosítva a forrás, engem nem kérdeztek, teljesen pontatlan fogalmazások, állítások, satöbbi. Nincs mit se megerősíteni, se cáfolni” – jelentette ki az Egyenesen stúdiójában.

Róna Péter úgy gondolja a 2018-as választás arról szó: vagy Szent István, a keresztény Európába való betagozódás, vagy pedig az abból való kimaradás, „és akkor lesz nekünk Orbán Viktor, Erdogan, Putyin és társaik”.

“Róna Péter megjegyezte, 1962-ben Konrad Adenauer, Charles de Gaulle és Alcide De Gasperi a reimsi katedrálisban bejelentette, hogy az ő küldetésük a közös európai sors megalkotása. Magyarország EU-s csatlakozáskor arra kapott meghívást, hogy vegyen részt ebben, de szerinte Orbán Viktor ezt nem kívánja. „Tagadja, és azt mondja: márpedig a nemzet, a nemzeti szuverenitás a legfontosabb dolog a világon, ő közös sorsot nem vállal.”

A magyar kormányfő abban reménykedett, és be is jelentette, hogy 2017 lesz az európai lázadás éve, de nemhogy nem lett lázadás, hanem az Orbán-féle politikai erők történelmi vereséget szenvedtek Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Németországban pedig alig léteznek – jelentette ki a közgazdász, megjegyezve: nem kívánja sem Orbán Viktort, sem pedig a követőit ócsárolni.” – olvashatjuk a hirtv.hu oldalon. 

„A magyar társadalom előtt ott van a világos választási lehetőség: vagy ez, vagy az; nem lehet elsumákolni, nem lehet elkenni, nem lehet elszórakozni, és nem lehet eltaktikázni, mert már fél lábbal az Európai Unión kívül vagyunk.”

A kvótakérdéssel kapcsolatban azt mondta, azzal, hogy a kevesebb mint kétezer menekültre nemet mondtunk, szemen köptük Európát. „Ez lenne egy keresztény ország? Ez a keresztény felebaráti szeretet?” Elmondta, ha a magyarok ezt a politikát választják, akkor az EU nem kér Magyarországból. Szerinte nagy gond, hogy az Unióra, mint fejős tehénre gondolunk: „jöjjön a pénz, és kész, egyébként hagyjanak minket békében”.
Nincsen semmi pártkötődése, de még csak rálátása sem arra, hogy a pártok milyen szövetséget szeretnének kötni egymással.

„De mint magyar hazafi kötelességemnek tartom – annak alapján, amit a nyugati világban hallok és tapasztalok – felhívni honfitársaim figyelmét, hogy nem babra megy a játék” – húzta alá.

Szerinte az ország sorsdöntő helyzet előtt áll: vagy bent leszünk az Európai Unióban, vagy kint.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!