Egészségyügyi forrásnövelés helyett: milliárdokkal tolják meg Orbán kedvenc játékszerét

Akkora az érdeklődés. A kormány szerint. Maximum a felcsúti iránt – a sajtó szerint.

Miközben a fővárosi tömegközlekedés működtetése patakvérben haldoklik föld alatt és föld felett, a kisvasútprogramot bő 8 000 000 000 forinttal támogatja újra s ismét a kormány.

Erős is lehet a gazdasági igény minderre, hiszen a legendás felcsúti kisvasúton is vagy 120-an utaztak év/nap átlagban.

S mindez már nem álom, hanem valóság, mivel eldöntött tényként olvashatjuk a Magyar Közlönyben.

S igen – a kormány által megfejelt összegből bővítik többek között az Orbán által megnövekedett érdeklődésű Bicske–Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezését, és az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

A Vál-völgyi Kisvasút Bicske–Lovasberény közötti, eddig el nem készült szakaszainak kivitelezését a II. ütemben valósítják majd meg, amelyhez pótlólagos költségvetési forrást biztosítanak.

A választások megnyerése után eddig meg nem erősített információk szerint a felcsúti szakaszt meghosszabbítják Líbiáig, ahol a magyar katonák védik a magyar határt a soros-migránsoktól s Orbán door-to-door elzakatolhat a sivatagig (ez persze vicc..!, – vagy a fene tudja…).

Ezt igazolhatja az a sajtóinformáció, mely szerint nem kizárt, hogy Magyarország kisvasúti járműveket exportálhat az EU-ba, mivel Orbán utasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. útján mérje fel a „keskeny nyomközű vasúti járművek beszerzésére vonatkozó igényeket és a hazai gyártók exportlehetőségeit” az Unió tagállamaiban.

Ezzel a döntésével milliókat aláz meg a kormány. Milliókat akik szenvednek a forráshiányos magyar egészségügytől. Akik napról napra kénytelen élni, de sajnos erre van pénz, van forrás. Arra, hogy kielégítsék Orbán vágyát, hogy megoltják milliárdokkal kedvenc játékszerét.

S ez sajnos nem vicc.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!