Napi abszurd: elvették Mészáros Lőrinc legdrágább kincsét, őt mégis boldogság töltötte el

nepszava.hu

2017.07.25. 17:00

Kvázi-közleményben értesítette a nagyérdeműt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, szállodatulajdonos, médiamogul, pártikon, útépítőkirály, gázmágus, szerencselovag, nemzetközisikerember, agrárgéniusz, gazdaságiatyaúristen, a felcsútiak alfája és a magyarok omegája, tehát az egyetlen és utánozhatatlan Mészáros Lőrinc – lánya, miszerint rátört a szerencse és a boldogság, és megházasodik.

Mindenekelőtt szeretnénk gratulálni, mindig öröm, ha a fiatalok házasodnak, úgy mint eleink-őseink tették, és ápolják eme szép hagyományt. Kívánunk egészséget, boldogságot, hosszú életet, és kívánjuk, hogy szüljék tele kies Kárpát-medencénket, de legalább Fejér megyét.

Mikor ilyen ismert ember gyereke, sőt lánya esküszik mindig izgalomba jövünk, vajon mekkora lesz a násznép? Vajon milyen lesz a menyasszony ruhája? Mennyire lesz fenszi a lagzi?

Kérdés az is, hogy ilyen vagyonos családban a menyasszonytáncba mennyit illik beadni ugye. Mert egy átlagos menyasszonytánc megvan 20-ból, persze borítékban el lehet sunyulni, és elég egy tízes, úgysem tudja meg az ifjú pár ki rakta a kalapba. Minden boríték egyforma.

De itt akkora a vagyon, hogy a résztvevők majd tulajdoni lapokat gyömöszölnek bele. Vagy inkább a kertbe felállított jachtra ráhúzzák a kalapot, mert fordítva úccse’ férne bele.

Ha Mészáros Lőrinc akarná, meg tudná vendégelni az egész országot, migránsostul, emeszpésestül. 9 millió ember még biztos él és lélegzik e hazában, kapná is mindenki a „Magyarország Kormánya” feliratú borítékot – amit aztán magával is hozhat, elrejtheti benne a menyasszonytáncra szánt húszezrest, Erzsébet-utalványt, vagy családi ezüst nyakéket, amit akar.

A nép fel is nyitná, el is olvasná, és nosza fel is kerekedne mind hogy Bicskén felszálljon a csuti kisvonatra, (ami 9 millió fővel és a kisvasút tervezett napi 7080 fős utaskapacitásával számolva) ami ezerkétszázhetvenegy napig szállítaná a nászra az jónépet.

Nem lenne baj az étkezéssel se, Mészáros Lőrinc 260 milliárd forintnyi vagyonon ül, abból 9 millió embernek bizonyosan jutna fejenként egy tál gulyás, egy szelet kenyér, meg talán egy pohár bor is, fejenként egy ezressel számolva, potom 9 milliárdért. De aztán nem otthon hagyni a vastag borítékokat, mikor meg tetszenek táncoltatni a menyasszonyt.

De hohó! Sajnos csalódnunk kell. Nem lett meghívva az ország apraja-nagyja. Elmaradt a hetedhét országra szóló lakodalom, legalábbis ami a 9 millió honfitársunkat illeti. Ne éljük bele magunkat, az esküvőn már túl vagyunk.

Se gulyás, se zene, se semmi. Egy száraz cégadatból kellett megtudnunk, hogy Mészáros Lőrinc lánya – Mészáros Ágnes megházasodott. Túl vagyunk mindenen.

Mészáros Ágnes egyébként a Vivienvíz Kft. ügyvezetője, férje pedig Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. korábbi ügyvezető igazgatója.

A 24.hu figyelt fel rá, hogy még az esküvő napját is többé-kevésbé pontosan be lehet lőni, a nyilvános cégadatokból ugyanis kiderül: a cégvezető névváltoztatását június közepén jelentették be a cégbíróságnak.

 

mészáros lölő lánya
A kép a honlapról: http://www.vivienviz.hu/rolunk/

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!