Szörnyű, felfoghatatlan szövegek kerültek be kisiskolások tankönyveibe – nem térünk magunkhoz!

nol.hu

Szexizmus és rasszizmus: Minden van a kísérleti tankönyvekben, amit nem akarsz megtanítani a gyerekednek címmel hozott le egy bejegyzést a mai napon a kettősmerce.blog.hu. A helyes kifejezést használta bevezetésében: a Fidesz-KDNP kormánya felkannibalizálta az oktatást.

A sort azzal nyitják, hogy az óvodából meg éppen csak elballagó gyerekek, olyan könyvet kapnak ajándékba, amiben egy tanmesén keresztül a menekültkérdésről írnak nekik.

A tankönyveken és az úgynevezett kísérleti tankönyveken keresztül árad az a világkép, amivel a Fidesz – KDNP operálni szokott. A publicisták egy erkölcstan könyvben az alábbiakat találták:

„A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn” (másodikos erkölcstan könyv)

„Nem tartjuk elfogadhatónak az azonos neműek nemi közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte. Ha nem betegség, hanem tudatos bűnelkövetés áll az eltévelyedés hátterében, akkor nagyon súlyosan vétenek az elkövetők.”

„az internet is a nemi erkölcs elleni bűnöknek egyik terjesztője lett.”
(egy ötödikes erkölcstan tankönyv egyik internetre vezető linkje alatt szexrobot, mélytorok spray és szilikon mellbimbó volt fellelhető…)

A mindennapi szexizmus jegyében, egy negyedikes olvasókönyvben a következő szóvicc szerepel:

„Pistike áthívja a barátját a szomszédból. Már egy ideje játszanak, amikor megkérdezi a kis vendég Pistikétől:
– Te, mi ez a nagy kiabálás a másik szobában?
– Ja nem érdekes, csak az apám próbálja megértetni anyámmal a házi feladatomat.”

Hatodikos természetismeret tankönyvben szerepel:

„a fiúk és lányok bizonyos testi adottságokban és szellemi képességekben különbözőek.”

„a lányok jól érzik magukat anyaszerepben, a feleség szerepében, a fiúk pedig apaszerepben, a férj szerepében.”

A szakképzésben az érettségi megoldókulcsába a következő család-definíció került:

„A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családot az különböztet meg más csoportoktól, hogy különnemű személyekből áll, akik különböző generációkhoz tartoznak, reprodukálja önmagát”

A blikk még 2016. januárjában írta:

„Már nemcsak a facebookozóknál, de a szakembereknél is kiverte a biztosítékot az a székely mondóka, amiről az eduline.hu oktatási portál ír: a strófa az egyik alsó tagozatos olvasókönyvben jelent meg, és arról dalol, hogy a nők dolgoznak, a férfiak pedig esténként megverik őket.”

cp
Kép forrása: Facebook

„Most hogy tisztában vagyunk a család, illetve a férfi-nő viszony mibenlétével és szentségével, térjünk is át egy másik sarkalatos pontra: a vallásra.

A Himnuszról például már elsőben kiderül, hogy a templomban „imára kulcsolt kézzel is é-ne-kel-he-ted” – mintha bizony akkora evidencia lenne mindenki számára, hogy rendszeresen jár a templomba, ahol elénekli a Himnuszt, hogy még a szótagolást is ezzel a példával kell megtanulni.

„Az erény minden emberben fellelhető pozitív erő, amit azonban folyamatosan ápolni kell. Ide soroltatik a hazaszeretet és a vallásosság, a büszkeség, a hősiesség és az erő” – ezek a mondatok nem Orbán legutóbbi, tusványosi beszédéből származnak, hanem egy ötödik osztályos erkölcstan tankönyvből. Feladat a fejezethez: „Tudd meg, hogy milyen templomok vannak a lakóhelyeden!” Erről ne is beszéljünk többet…”

Szerencsére már van sok olyan problémás tankönyv, amit kivontak a forgalomból, a múlt tanévben azonban még futott az a tankönyv, amelyik Hitlert már-már szimpatikus fickónak állította be, és Horthyt is idealizálta.

„Az Apáczai Kiadó gondozásában megjelent Bánhegyi-féle 8.-os történelemkönyvről a Történelem-tanárok Egyletének elnöke, Miklósi László korábban azt írta, hogy elfogadhatatlan. Mint kritikájában írta, miközben a szerző úgy tálalja Hitler életrajzát, hogy az alapján a diák rokonszenvezhet is náci vezérrel, nem ír a fajelmélet tudományos és erkölcsi tarthatatlanságáról.” – olvashattuk az indexen.

„„A könyv így ismerteti Hitler életrajzát. »Bécsben alakult ki benne az a meggyőződés, amely szerint minden politikai és társadalmi bajért a zsidók és a marxisták a felelősek.« »Szervezőkészsége és szuggesztív szónoklatai révén hamarosan a párt vezére azaz Führere lett.« A sörpuccsot merész tervnek minősíti a szerző. Börtönbe zárásából »erkölcsi tőkét kovácsolt«. Beszédei »hitelesnek és meggyőzőnek tűntek«. »…nem nyugodott bele a Németország számára megalázó versailles-i békébe.« A fentiek alapján a diák bátran rokonszenvezhet is Hitlerrel.”

Ez a szöveg a Történelemtanárok Egyletének tanulmányában szerepel. A szakmai szervezet oldalakon keresztül szedi darabokra Bánhegyi Ferenc 8. osztályosoknak szóló történelemkönyvét. Amit az állam jövőre támogat. Ez a három választható tankönyv egyike.

Bánhegyi ráadásul nem most kezdett el borzalmasakat írni. Tavaly szeptemberben mi is hosszan írtunk munkáiról. Azokban ilyen mondatok szerepelnek:

„A Tanácsköztársaság kommunista vezető alakjai a zsidóságból kerültek ki, és sok ember halála szárad a lelkükön.” (…) „A romák Indiából vándoroltak el, és terjedtek el szinte az egész világon; káros előítéletek és saját mentalitásuk miatt szorultak ki a városok-falvak elhanyagolt részeire, ahol jobbára csak tengetik életüket;”.” – idéztük a 444.hu sorait. 

„És hát bizony van olyan, amikor a Velünk Élő Történelem kerül bele a tankönyvekbe. Egy nyolcadikosoknak szóló opuszba például háromszor is beszuszakolták Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet viszont csak egyszer – de azt sem teszi ki az ablakba. Orbántól például megjelent 2015-ös brüsszeli beszédének egy érzékletes részlete a bevándorlásról, hogy aztán a diákok ezen beszéd elolvasásával tudják megválaszolni azt a kérdést: „Mit gondolsz, miért kell a volt gyarmattartó országoknak máshogy viszonyulni a bevándorlás kérdéséhez?” A folyamatos plakátcunami minden bizonnyal adott némi iránymutatást a bevándorlás-kérdés feldolgozásához…

Orbán ebben a könyvben látható továbbá II. János Pál pápa mellett egy képen, míg egy másik a párkányi híd 2001-es felavatásán örökíti meg – rendkívül fontos kordokumentumok ezek. Gyurcsány viszont tényleg nem járt ilyen jól, róla leginkább annyit tudunk meg a tankönyvből, hogy ő váltotta Medgyessyt a miniszterelnöki székben, „ezt megelőzően a privatizáció egyik nyerteseként az üzleti életben tevékenykedett.””

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!