Zseniális videó jelent meg a BKK-s botrány kapcsán – itt az év egyik legjobb politikai mémje

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ma 19 órakor a BKK botránnyal kapcsolatos tüntetés lesz az esemény Facebook-oldalán jelent meg egy nagyszerű videó!

Elkészült a NER-Mátrixot bemutató kisfilm, Neo eredeti magyarhangjával! Osszátok meg, ha ti is kiléptetek már a NER-ből!

Videó: Békés Gáspár
Neo magyarhangja: László Zsolt

01100111110010001010101101010100010101101010101010

A Barlanghasonlat Platón egyik legismertebb hasonlata, melyben a lélek ideákhoz való felemelkedését szemlélteti. A filozófus ebben a hasonlatban a parmenidészi változatlan, állandó létezést próbálta meg kibékíteni a hérakleitoszi változással, úgy magyarázta meg a valóság és a látszat, vagyis az „egy, a világos és változatlan” és a „többféle homályos és állandóan változásban lévő” közötti különbséget, hogy elmeséli a barlang mítoszát.

Képzeljünk el egy hatalmas barlangot, melynek a mélyén már kora gyermekkoruktól fogva leláncolt emberek élnek. Ezek az emberek még soha nem hagyhatták el a barlangot, ezért nem is sejtik, hogy a barlangon kívül más valóság is létezik. A barlangban egy nagy tűz ég, a tűz előtt pedig egy hatalmas fal helyezkedik el. Az őrök a fal mögül mindenféle mesterséges tárgyakat mutatnak fel „valahogy úgy, ahogyan a bábosok mutatják fel a bábokat a nézőknek”, melyeknek az árnyékát a tűz a barlang falára vetíti. A szerencsétlen leláncolt emberek csupán ezeket az árnyékokat láthatják. Az őrök élénken beszélnek egymással, azonban a barlangüreg eltorzítja a hangjukat. A barlang falán látott árnyékokat és az őrök eltorzított hangját a rabok valóságnak tartják.”

Mint ahogyan a Matrix című filmben is a főhősnek fel kell ébrednie, mert az a világ amelyiket ismert valójában csak vetített kép, ugyanúgy kell a Fidesz szavazóknak is felébredniük és észrevenniük, a jobboldali, önmagát kereszténynek hazudott, konzervatívnak mondott politikai elit hazugságait.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!