Elképesztő dolgot találtunk a Fidesz kommunikációjában – fülön csíptük őket

forrás: nol.hu

Déja vu francia szó jelentése: már láttam! Azt a jelenséget jelöli, amikor valaki úgy érzi, hogy az éppen történő helyzetet korábban már átélte. Az adott esemény korábban már megtörtént vele. Érdekes, hogy déjà vu élményének későbbi felidézésekor maga az érzés meglehetősen pontosan körülírható, ugyanakkor annak felidézése, hogy milyen valós körülmények váltották ki az érzést, ugyanolyan bizonytalan, mint maga a képzeletbeli, “már átélt” szituáció.

10 évvel ezelőtt is volt ehhez hasonló a jobboldali kommunikációban. Akkor az Izrael felvásárolja Magyarországot és elveszi a hazánkat típusú összeesküvés elméletek voltak leginkább a toppon.

Bizony fülön csíphető, hogy a kormány kommunikációjának alapjául sokkal inkább használ összeesküvés elméleteket, mint a realitást.

“Magyarországon az utóbbi napokban viharokat kavart az izraeli Maariv lapban megjelent híradás, amely Simon Peresz egyik múlt heti beszédét taglalja. Izrael kilencedik köztársasági elnöke a helyi kereskedelmi kamara éves közgyűlésén az izraeli gazdaság szárnyalását méltatta ékes szavakkal. Jelen volt a gazdasági miniszter, a pénzügyminiszter, Tel-Aviv polgármestere, a Knesszet pénzügyi bizottságának a vezetője és még sok más fontos izraeli közéleti férfiú. Az eddigi kamarai elnököt újjáválasztották, miután egyedüli indulóként nem szembesült különösen súlyos akadályokkal a szavazáson.”

“A magyarországi antiszemiták jóleső érzéssel, „na ugye, megmondtuk” felkiáltással idézik az izraeli Maarivben megjelent Peresz-beszéd egyik mondatát: Izrael megveszi Magyarországot.”írja a hvg.hu 10 évvel ezelőtt. 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!