Éjszaka törtek be és végeztek házkutatást a rendőrök a színésznél – nem találod ki, hogy mit találtak

Kép forrása: Wikipedia

Házkutatás során kevés füvet találtak a rendőrök Hujber Ferenc színművész lakásán. Vádemelési javaslatot tett a rendőrség kábítószer birtoklás vádjában.

„A múltat be kell vallani” versidézet látható fejlécként a kommunizmus kis szótára, című kezdeményezésből, amelyből idézek: „A közgondolkodásba az 1950-es években került be a „csengőfrász” fogalma. Ez alatt azt az eljárást lehetett sejteni, amikor az ÁVH emberei – többnyire az éj leple alatt – becsöngettek, majd berontottak a kiszemelt lakásába, és elhurcolták az áldozatot. A ház előtt többnyire egy fekete, Pobjeda típusú autó várakozott a kiszemeltre.”

„Akár még börtönt is kaphat mert a magyarországi törvények szerint a fű illegális drognak számít, a tartása, használata esetlegesen továbbadása büntetőjogi felelősségre vonást von maga után. Két éves börtönbüntetés is járhat érte.

Hujber azonban azt mondja, hogy neki nincs mit szégyellnie vagy megbánnia, ő nem tett semmi rosszat, mert a fű szerinte nem drog, és egyébként is csak azért használja a szert, hogy könnyebben elaludjon.

Természetesen vasárnap délelőtt megpróbáltuk megtud­ni a rendőrségtől, hogy miért volt szükség az állí­tó­lagos házkutatásra, érke­zett-e Hujber ellen feljelentés, és hogy valóban csak egy fél gramm fű volt-e a zsákmány, de választ egyelőre nem kaptunk. Az ügyben ismét szerettük volna megszólaltatni Hujber Ferencet, de ő ezúttal sem kívánt nyilatkozni.

– Állandó fenyegetettségérzés, ugyanakkor tehetetlenség – egy családjogász elmondása szerint akár ez is várhat Hujber Ferenc feleségére, Cynthiára a drogügy miatt. A rendőrség kényszerítés gyanújával indított nyomozást, emiatt a gyámügyet is értesítették, most úgy tűnik, talán épp ezért is a színész gyermekei, de leginkább a felesége szenvedhet a legtöbbet.

– Ha a gyermekeket is érintő rendőrségi ügy van, akkor azt általában jelzik a gyermekvédelmi hatóságnak, és védelembe is veszik a gyereket. A tapasztalataink alapján azonban a problémát ezzel nem tudják kezelni. Általában ekkor sem a veszélyeztető szülő van elővéve, hanem a vétlen házastárs, akinek nincs eszköz a kezében, amivel tehetne ez ellen – nyilatkozta lapunknak Spronz Júlia családjogász.” – írja a Borsonline.hu 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!