Balog Zoltán minisztériuma nem tett eleget a nyomozó hatóságok kérésének: nyomozók lephetik el a minisztériumot

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát figyelmeztette a nyomozó hatóság, ennek ellenére nem függesztette fel, a Mengyi Roland által kijárt kamupályázatot és egy jelentkezőt támogatásban részesített. – olvashatjuk a 168 óra publikációjában. 

Ez a szervezet nem tudott elszámolni a milliókkal és azt sem lehet tudni, hogy mennyit teljesített a pályázati kiírásból. Az adóhatóság tett pontot az ügy végére. Törölte a szociális szövetkezet adószámát, tehát megszüntette annak működését. A minisztérium futhat a pénz után…

„Kik döntöttek a Voldemort-ügyben ismertté vált támogatási programról, a nyertes szervezetekről, milyen szempontok alapján választották ki őket, hányan részesültek és milyen mértékű támogatásban? Hány esetben kellett a kedvezményezett szervezeteket a támogatás visszafizetésére kötelezni, és összességében eredményesnek ítéli-­e meg a programot a kiíró Emberi Erőforrások Minisztériuma? – ezeket a kérdéseket tette fel írásban nemrég Harangozó Tamás szocialista képviselő a parlamentben.”

Ezeket a kérdéseket Balog Zoltán miniszternek címezte, azonban Rétvári Bence államtitkár adott válaszokat. A válaszokban azonban csak részben talált érdemi részeket a szocialista képviselő ezért újra feltette a kérdéseit. A megismételt kérdésfeltevésre ugyanazokat a válaszokat kapta az államtitkártól. Az államtitkár mélyen hallgatott arról, hogy az ügyben milyen felelőssége lehet a minisztériumnak. Ezt máig homály fedi. A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratából sem derül ki…

„Ebben Mengyi Rolandot bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolják.

Pedig Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a vádemelésről szóló MTI-közleményében azt írta: „Mengyi Roland és társai 2015 tavaszán elhatározták, elérik azt, hogy szociális szövetkezetek számára európai uniós forrásból származó pályázatot írjanak ki azért, hogy az azon elnyerhető összeget jogellenesen, valós teljesítés nélkül, saját maguk megszerezzék.””

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!