Éjjel-Nappal BKK – itt az ideje, hogy kirúgják az igazgatót s utána Tarlóst – vagy fordítva

Mióta egy tinédzser is képes feltörni a BKK hosszú évek óta vajúdó elektronikus jegyrendszerének informatikai hálózatát, olyan hisztérikus káosz teríti be a vállalat vezetői garnitúráját, amilyet nem láttunk az „emútnyócévben”.

No1. Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében, a társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében – közölte tegnap valamikor a BKK.

No.2. A BKK és az online rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország közös közleményt adott ki, melyben azt írták, a T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak – szigorú belső protokollja szerint – az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni – közölte valamikor tegnap a BKK.

No.3. Elnézést kért a budapestiektől a BKK vezetője. Közleményükben azt írják, a BKK online értékesítési rendszerének bevezetése alatt kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester átfogó vizsgálatot rendelt el a főváros közösségi közlekedési rendszerének biztonságos és utasbarát működtetése érdekében – közölte valamikor tegnap a BKK.

No.4. Kicsivel később a – még – vezérigazgató Dabóczi Kálmán már konkrétan zokogott: „Őszintén sajnálom, hogy a BKK online értékesítési rendszerének bevezetése problémákkal terhelt, higgyék el, engem és kollégáimat is az a cél vezérelt, hogy a közösségi közlekedést használók könnyen elérhető, gyors és ügyfélbarát megoldást vehessenek igénybe” – közölte valamikor tegnap a BKK.

Mindeközben Tarlós, aki a főváros közlekedéséért felelős, hallgat, mint szahar a fűben.

No.5 Slusszpoén:

A BKK Facebook-oldalán csak a tegnap délutáni órákban több mint 36 ezren írták le véleményüket,

miután csütörtökön éjjel kihallgatásra vitték azt a fiút, aki észrevette a BKK online értékesíti rendszerének hibáját, a politikai pártok elfogadhatatlannak tartják a történteket , közben tüntetést hirdettek a fiú meghurcolása miatt. A megmozdulást jövő hétfő este hét órára hirdették meg a BKK Rumbach Sebestyén utcai ügyfélszolgálatához. A tüntetésre már több mint ezren jelezték részvételüket – ezt nem közölte tegnap a BKK.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!