Egy magyar konzulátusi érintettségű fotós verte le a fiatal nőt Tusványoson – Kósa, a hülye egyetért

A Facebookon kért bocsánatot az a fotós, aki Tusványoson a földre rántotta az Orbán Viktort kifütyülő fiatal nőt. A bejegyzést azóta törölték.

Kósa Lajos egyetért a történtekkel, legalábbis ez hámozható ki az esettel kapcsolatos nyilatkozatából, mivel a véleménye szerint provokáció történt. Sőt:

köszönetet mondott a rendezőknek, hogy gyorsan intézkedtek s gy véli, hogy ha egy drukker az ellenszurkolók B-közepébe ül és kiabál, akkor ne csodálkozzon, hogy leverik.

Az esküvői fotózással foglalkozó Borbáth Áron volt az, aki a tömegben odament a kormányfő beszéde közben sípoló lövétei nőhöz, hátulról a hajánál megragadva földre rántotta. Ezután egy másik férfi elvette a fiatal nő sípját, a napernyőjét eltörték, majd egy biztonsági őr kezét hátracsavarva elvezette.

A Romániában és Magyarországon is dolgozó Borbáth Áron a Facebookon ezt írta:

„Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!”

A Hír TV úgy tudja, hogy a férfi a Csíkszeredán működő magyar főkonzulátus egyik munkatársának a férje.

A megtáőmadott fiatal nő erdélyi, de Budapesten él. A paksi beruházás, a Római-part és a Dagály környékének tönkretétele miatt tiltakozott.

Az Index bejegyzése szerint Borbáth Áron bejegyzése alatt egyre több olyan komment is olvasható, amelyek undorítónak ítélték az undorító csleekedetet, hogy egy törékeny nőt hátulról a földre küld. A szánom-bánom bejegyzés azóta eltűnt a közösségi oldalról. Valószínűleg nem véletlenül, elvégre nyíltszíni beismeréssel ér fel s a cselekedete simán bűncselekményként értékelhető.

Arról nem beszélve, hogy undorító s ha a szólás szabadsága s az orbáni gyűlöletkeltés idáig fajul, a legrosszabbra készülhetünk a választásokig hátralevő néhány hónapban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!