Zacher Gábor belelállt Orbán kedvenc sportjába

2017.07.21. 13:40

Zacher Gábor az ország toxikológusa eléggé lesújtó véleménnyel van rólunk, magyarokról. Már legalábbis ami az egészségi állapotunkat illeti. Neki meg persze ezt elhisszük, hiszen pontosan tudja, hogy miről beszél, ugyanis az egészségügyben eltöltött hosszú évtizedek elegendőek voltak ahhoz, hogy lássa, hogyan élünk mi.

Már csak az is sokat elmond a magyarok egészségi állapotáról, hogy az ország egyik legismertebb embere egy toxikológus. (Imádjuk Zacher doktor urat, ne értsék félre!)

Azurák Csaba I/I c. műsorában adott hangot véleményének;

„Halálozási statisztikában olyan eredményeink vannak, hogyha mondjuk a mostani úszóvébén tudnánk ilyen eredményt elérni, akkor az egekig magasztalnánk az úszóinkat.”

Elmondta, hogy Magyarország halálozási mutatói az EU egyik legrosszabbja, minden második magyar elhízott, a középkorú férfiaknak pedig több mint kétharmada.

Zacher doktor már számtalanszor elmondta azt is, hogy az elhízás és a mozgásszegény életmód következtében kialakuló betegségek megelőzhetőek lennének, de a magyar társadalom valamiért passzív, ezért mi csak füstölgünk, ülünk, hízunk, és korán halunk.

Bár nem tudunk róla, hogy Ápdét Norbert babérjaira szándékozna törni a doktor, de elmondta, hogy száműznünk kell ételeinkből a hozzáadott sót, cukrot, olajat, de persze „ne essünk át a ló túloldalára” – emelte ki a szakember.

„Amikor megváltozott a közétkeztetés, akkor a gyerekek zsebben vitték a sót a suliba, mert annyira rossz volt a kaja.”– fogalmazott Zacher.

 

Az elhízás, egészségtelen étkezés és a túlzott alkoholfogyasztás következtében kialakuló betegségek és halálozások „fej-fej” mellett állnak a statisztikáink szerint.

„Nem mozog a magyar, nem figyel oda magára a magyar, iszik a magyar és még ráadásul fociban is szarok vagyunk.”

Ismétlem: A fociban is szarok vagyunk ugye.

Azurák Csabaa végén még odabökte a kérdést, miért higgyen bárki is egy dohányzó, csokifüggő orvosnak, amire Zacher frappánsan válaszolt:

„Én azt gondolom, hogy ahhoz képest, hogy 57 éves vagyok, naponta futok tíz kilométert, odafigyelek magamra, próbálom karbantartani a szoftverem is… Szóval merjünk belenézni a tükröbe.”

A 24.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!