Keményen kritizálta Hoszzút Jakabos edzője

Petrov Iván, Jakabos Zsuzsa edzője keményen nyilatkozott Hosszú Katinka versenyszámválasztásáról, illetve az úszóválogatottban jellemző hangulatról.

Már a riói olimpia előtt abból volt feszültség, hogy Hosszú Katinka 200 pillangón is nevezett az olimpiára, így Jakabos Zsuzsa mögötte és Szilágyi Liliána mögött harmadikként már nem tudott a kedvenc számában rajthoz állni. Aztán Hosszú visszalépett a 200 pillangótól, Jakabos pedig hoppon maradt.

Nagyon hasonló a helyzet most, a vizes világbajnokság 200 pillangó selejtezője előtt egy héttel. Petrov Iván, Jakabos edzője azt mondta a Nemzeti Sportban, hogy búslakodik, mert Jakabos Zsuzsa újfent nem úszhat 200 pillangón.

„Értelmetlen, amit Hosszú Katinka csinál. Nehéz ezt lelkileg kezelnie egy versenyzőnek, nem is lehet, úgy pláne nem, hogy az elmúlt három évben nem győzte le Zsut. Nagyon várom már, hogy megtörténjen sportágunkban a generációváltás, a fiatalok előtt ugyanis nagyon rossz példa áll: versenyzők, edzők köszönés nélkül mennek el egymás mellett…” – mondta az edző.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!