Jordán Tamás nem felejti el, ki állt ki mellette, amikor meghurcolták

Jordán Tamás és Alföldi Róbert (Fotó: Mészáros Zsolt / Népszabadság)

2017.07.20. 9:02

Jordán Tamás a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója a Nyugat.hu-nak adott interjút, melyben főleg rendezéseiről, szerepeiről, és jövőbeli terveiről beszélt, de az interjúból kiderül, hogyan úszta meg legutóbbi balesetét és, hogy milyen ellátást kapott a kórházban.

Kitér az igazságtalanul meghurcolt szombathelyi MSZP-s, Czeglédy Csaba ügyére is, akiről elmondta, hogy rá a színház megalapításakor már a kezdetektől számíthatott, de a helyi civilek, színházba járók, és barátok mellett Czeglédy és a helyi MSZP volt a legnagyobb támogatója a színház vezetői pályázatban, ahonnan Jordánt a Fidesz minden erővel megpróbálta kinyomni.

„Ezt az időszakot, ami a pályáztatásról szólt, mindenki megszenvedte, a város, az önkormányzat, a színház és a nézők is. Szerencsére ez a sztori végül happy enddel zárult. Korábban bármilyen zivataros időszak volt, bármilyen színezetű volt is a testület, nekünk mindig jó kapcsolataink voltak az önkormányzattal.

Fátylat szeretnék borítani most a múltra, nem akarok időt vesztegetni arra, mi történt.

A magam részéről mindent megteszek azért, hogy az önkormányzattal továbbra is eredményesen tudjunk dolgozni. Most sajnáljuk azt, hogy Czeglédy Csaba kiesett, én nem tudok róla semmit, azt se, mi ez az ügy, nagyon kevés az információm. Csak azt tudjuk remélni, hogy tisztességes eljárásban tisztázza majd magát, és hamar visszaállhat a sorba. A színház megalapítása többek között az ő nevéhez is fűződik, sokáig kulturális alpolgármester is volt, figyelt a színházra, és most ebben a küzdelmes szakaszban nagyon erőteljesen kiállt mellettünk, amit én köszönök neki!”

Az idézet forrása és a teljes interjú: Nyugat.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!