Különös megfélemlítés sejlik a kórházi tragédiák mögött

MTI Fotó: Bruzák Noémi

2017.07.19 12:52

Nézze meg, milyen titkosszolgálati módszerekkel próbál a kórházi botrányok elé menni a Fidesz!

Az elmúlt hetek kórházi, egészségügyi botrányai eléggé megtépázták a Fideszt. Törték a fejüket, mit lehetne tenni. Mert valamit tenni kell. Összeült a hát a tanács, ahol rátermettebbnél rátermettebb fideszesek ülnek, el is kezdték a gondolkodást. Nehogy már a választások előtt ráégjen a Fideszre az egészségügyben uralkodó káosz! A tanácskozás ment is már órák óta, folyt a pezsgő, fogyott a szushiból is rendesen, a vadhúsból még a kutyának is csomagoltak. Szóval a tanácskozás zajlott, ahogy kell, mikor is az egyikük felkiáltott, hogy; „Tegyük rendbe az egészségügyet, és akkor senki nem fog meghalni azért, mert nincs megfelelő felszerelés a kórházakban!”

Mély megvetéssel vegyes riadalommal kapta fel a fejét a derék fideszes kompánia erre a szentségtörésre, majd a szerencsétlent ki is dobták az ablakon, sőt azóta már a nevét is elfelejtették.

Miért? Mert a megoldás a Fidesz szerint ugyanis nem itt van.

A közpénzködben évek óta terebélyesedő nagyurak valami egészen mást találtak ki megoldásként. Valami olyat, ami tuti. Cinikus megoldás született:

Nem kell rendbe tenni az egészségügyet, ha el is lehet titkolni a bajokat.

A kórházak vezetőinek ugyanis ki lett adva, hogy „hangulatjelentéseket” készítsenek, vagy készíttessenek a beosztottakkal, minden nap reggel 8-ig, minden olyan esetről, ami sajtóérdeklődést válthat ki, és még akkor is, ha nem történik semmi. Az intézményvezetők zavarba is jöttek, nem igazán tudják ugyanis azt, hogy „mire is gondolt a költő”.

A Népszavának nyilatkozó egyik intézményvezető szerint az egész csak arra jó, hogy megfélemlítsék a dolgozókat, másikuk pedig elmondta, hogy valószínűleg az éjszakás nővérek közül kell valakit utasítania a jelentés megírására.

Ezen felül persze még arra is jó ez a jelentgetés, hogy a Fidesz számára kellemetlen részletek fedésben maradhassanak, sőt egy akciócsoportjuk még a botrányos részletek sajtóba kerülése előtt, egyfajta megelőző csapásként teljesen máshogy interpretálhatja a hírt.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!