Kiderült, hogy Orbán minden szava hazugság Sorosról és a migránsokról. Politikai Nulla lett Európában.

Az országot elárasztó Soros plakátok, az évek óta tartó „Brüsszelezés”, az ordító hazugságok és a megfélemlítés már az Uniós vezetőknél is kiverte a biztosítékot. A Magyar Miniszterelnöknek szinte egyetlen szövetségese sem maradt a közösségben. Tulajdonképpen mindenki tudja, hogy állításai a bevándorlásról és Soros Györgyről minimum csúsztatások, de csak nagyon ritkán reagálnak Orbán kijelentéseire.

„Olyan vádak hangzottak el Magyarországon különböző csatornákon keresztül, sajnos kormányzati körökből is, hogy az Európai Bizottság érintett lenne tervek végrehajtásában, amelyekkel a feltételezések szerint évente egymillió migránst hoznának Európába” – Kezdte írását Frans Timmermans az Európai Bizottság első elnökhelyettese.

Orbán Viktor szerint Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, amivel egymillió bevándorlót hoznának be. Szerinte olyan európai menekültügyi hatóságot is terveznek, amely elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, hogy eldönthessék, „kit fogadunk be”.

Erre reagált Frans Timmermans:

„Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá.”

– jelentette ki az Uniós vezető. Majd hozzátette : „Ennek ellenére nincs más választásunk, mint helyére tenni a feltételezést, mert annyira elterjedt Magyarországon.”

Ezek után tételesen cáfolta az Orbáni propagandát:

  1. Nem javasoltunk ilyet
  2. Nem Soros Úr vagy bárki más tervét hajtja végre az EU
  3. Az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be. Az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamokat a joguktól, hogy eldöntsék, ki kaphasson menedékjogot.
  4. Magyarországnak összesen 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy korlátozott szétosztási programban Görögországból és Olaszországból. 

  5. Az EU-ban épp a Migráció visszaszorításán dolgoznak
  6. Az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határaink védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joga a menedékjogra. Lecsapunk az illegális migrációra és az embercsempészek gonosz üzleti modelljére, valamint kezeljük a migrációs nyomás gyökereit.
  7. „Hiszünk benne, hogy ezekkel a kihívásokkal akkor tudunk legjobban szembenézni, ha Európa egységes és a tagállamok hajlandóak szolidaritást mutatni mindenkivel, akiknek szüksége van rá és megérdemlik.”
  8.  „Az európaiak értik”, hogy össze kell fogniuk és megérdemlik, hogy „elmondják nekik a teljes igazságot a tényekre alapozva. Ez az egyetlen módja annak, hogy közösen tudjunk döntéseket hozni”, így a szolidaritást ne csak szavakba, hanem konkrét tettekbe öntsék.

 

A Soros plakátok csütörtökig eltűnnek a közterületekről, a gyűlölet viszont itt marad nekünk. Köszönjük Viktor!

 

A cikk az Index írása alapján készült.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!