A Fidesz meghökkentő ötlettel állt elő: százezres lakosságú területeket nevezne át, mutatjuk, hogy mire

forrás: nol.hu

2017.07.18. 12:00

Ahol a nép nem szereti a Fideszt, ott még a megyét is átnevezik.

Folytatódik a nagy átnevezési láz, gyorsan, még a választások előtt belehúznak és átneveznek mindent, amit csak lehet.

Év elején robbant a hír, hogy a Fidesz – pontosabban Lázár János – átnevezné Pest megyét Pest-Pilis megyére, de a nép egy heveny röhögőgörcs után a hatalom tudtára adta, hogy jó poén volt, de kösz, nem. Sokba is kerülne, és senki a háta közepére nem kívánja az egészet.

Most újra felmerült a névváltoztatás, Csongrád és Nógrád megyéknél.

Minek?

Olyan ez mint a vasárnapi boltzár. Buktak már vele, mégis nekifutnak újra. Pedig ha egyszer megrázza az embert a villanypásztor, nem markol rá még egyszer. Csak mondjuk akkor, ha full kretén.

A Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy több megyei önkormányzat kapta már meg Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter levelét arról, hogy vizsgálják meg a történelmi megyenevek újbóli bevezetésének lehetőségét. S bár Pest megye nemmel szavazott, Csongrád és Nógrád megyék esetében felmerült a névváltoztatás. Remek.

Csongrádból Csongrád-Csanád, Nógrádból pedig Nógrád-Hont megyét csinálnának

Mi van Csongrádban, ami nem illik a Fidesz rendszerébe? Szeged, ugye. Ennyire birizgálja a csőrét a Fidesznek ez a Botka? Meg Szeged, meg Csongrád? Vagy mi van itt? Nógrád megyével mi a bajuk? Salgótarján? Meg az, hogy ott is szoci a polgármester? Békés megyéhez miért nem csapják oda Aradot is? Vagy Hajdú-Bihart miért nem nevezik át? Komolyan: mi baja van ezeknek?

Történelmi megyéink történelmi területét nem lehet visszaállítani, és akármennyire is fájdalmas ez honfitársaink egy részének, vagy akármennyire is hagyja hidegen honfitársaink egy másik részét – a tény, miszerint Csongrád megye akkor sem lesz se jobb, se több még ha Szecsuán tartománynak hívnák is, az ziher.

És akkor a magyarázat:

„Nincs semmi baj a Cs betűk halmozódásával, nagyon fontos szavaink kezdődnek vele, így a hatalomra emlékeztető „császár”, a szerelemhez köthető „csók”, vagy az élet kezdetére utaló „csecs”

Ezt a Csongrád megyei közgyűlés fideszes elnöke, Ádók János találta mondani a névváltoztatásra, mint megdönthetetlen érvet. Hadd menjen az átírás, a CS betű jó. A csöcs is CS betűvel kezdődik. Meg a Csicska is.

Csanád megyét egyébként a Rákosi-rendszerben 1950-ben, a nagy megyerendezéskor „olvasztották” bele Csongrádba. Hont megyével meg az a helyzet, hogy „a második világháború után helyreállt a 1938 előtti országhatár, és a magyarországi rész Nógrád-Hont vármegye része lett, majd nagy része 1950-től Pest megyébe olvadt be.” – olvasható a Wikipedián.

A Délmagyar.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!