A fiatal politikus Orbán Viktortól kéri a határon túli magyarok postacímét – kitalálod, miért?

Fotó: Facebook

Bárány Balázs az MSZP elnökségi tagja szeretné, hogy ha már a Fidesz levelezget, tegye láthatóvá a címlistáját is. A politikus Nethanjaut is bírálta, amiért Orbán terveinek részévé vált.

Magyarország és Izrael hagyományosan szövetsége egymásnak, a két ország közötti hosszú távon fenntartható jó viszony nemzeti ügy. A szocialisták bírálják Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, mert olyan kijelentéseket tett, amellyel részévé vált a magyar belpolitikának, a kormány kampányának.

Erről Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatásával kapcsolatban.

A politikus szerint a két ország közötti jó viszony felül áll a pártok közötti vitákon és azt kívánta, hogy a két miniszterelnök találkozója kölcsönösen jó legyen mind a két országnak.

Hozzátette: elítélik azt, hogy Benjámin Netanjahu partnere kíván lenni Orbán Viktor miniszterelnöknek egy olyan belpolitikai kampányban, amelynek középpontjában „az ellenségkeresés, az uszítás, a hergelés és a népbutítás áll”.

Sajnálják, hogy ez olyan időszakban történik, amikor „a gonosz és ostoba kormányzati kampány” szítja a magyarországi antiszemitizmust – közölte, hozzátéve, azt is sajnálják, hogy a miniszterelnök kijelentései a magyarországi zsidóság körében csak fokozzák a bizonytalanságot.

„Értjük mi, hogy a két miniszterelnök közös főtanácsadója, Arthur Finkelstein két helyre is eladta a gyűlöletterméket, ugyanakkor nagyon reméljük, hogy kettejük találkozójának nem csak a hergelés lesz az egyetlen eredménye” – fogalmazott.

Bárány Balázs beszélt arról is, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor „propagandalevelet” küld a határon túli választóknak, hogy az 2018-as választáson való részvételhez szükséges regisztrációra biztassa őket.

Hozzátette: nem igazságos, hogy ez a lehetőség csak a jelenlegi miniszterelnök számára adott. Szerinte a választások tisztasága és az esélyek egyenlősége megköveteli, hogy ez a lehetőség rendelkezésére álljon „Orbán Viktor legfőbb kihívójának, Magyarország leendő miniszterelnökének, Botka Lászlónak” is.

Arra szólította fel a kormányt a választások tisztaságára való tekintettel, az MSZP számára is tegye elérhetővé a határon túli választók postacímét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!