Orbán berezelt s utasította Balogot, hogy a választások után döntsenek a Szinyei igazgatójáról

Ne legyenek illúzióink: naná, hogy nem Balog miniszter bárgyú fejéből pattant ki váratlanul az ötlet, aki gyakorlatilag egy kiló kenyeret sem képes önállóan megvenni a pékségben.

Orbán beszart, hogy a fél világ arról tudósítana Netanjahu és a vizes vb alatt, hogy az utcán randalíroznak holmi diákok és tanárok,

aminek a hírértéke egészen másként cseng Nyugat-Európában, mint Felcsúton.

Angliában, Németországban, Franciaországban rendszereket döntöttek meg a feldühödött diákok – több mint kínos lenne magyarázkodni, hogy na mi is van itt, miközben mindenki a vizes vb álságos idealizmusában fürdik..?

Mélységes és jogos felháborodással futott végig a mai napon az EMMI sunyi döntése, amivel 10 év után el akarták mozdítani a budapesti Szinyei gimnázium igazgatóját s mindezt ráadásul egy laza emailben közölték vele.

A történtekről értesülve a szinyeisek, szülők és tanárok egyaránt szinte azonnal tiltakozó akció szervezésébe kezdtek a méltatlan, megalázó és embertelen döntés miatt.

Akkora botrány szaga plusz maga Orbán csapta meg Balog minisztert, hogy – feltehetően értesülve a még nagyobb vihart kavaró készülődő tiltakozás veszélyéről – ma délután villámgyorsan módosította az elképzelést és az alábbiak közlésére utasította Palkovics László slapajt:

„Bár az iskolaigazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán tárcavezető a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását”.

S történt mindez még egy nappal sem azután, hogy a fővárosi gimnázium iskolavezetése sajtóhírekre reagálva az intézmény honlapján vasárnap megerősítette, hogy Tóth Gábor jelenlegi igazgató egyetlen pályázóként beadott intézményvezetői pályázatát az oktatási államtitkárság elutasította.

Orbán megijedt. Tehát fél. Vagyis eltakarítható. Igaza lesz Kövérnek – forró ősz előtt állunk…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!