Bayer undorító, de legalább buta is, mint a felcsúti föld

Engem most kizárólag a dühödt és önfeledt ostobaság érdekel. Az ostobaságnak az a fajtája, amikor felbőszült és nyegle mindentudás látszatával próbálja valaki elfedni bántó tudatlanságát és felkészületlenségét.

Van ez az alak, akit újságírónak becéznek, valójában egy felfújt hólyag, a kormány lovagrenddel kitüntetett szócsöve.

A minap lemarházta a pápát, legyen ez az ő dolga.

Aztán gyártott egy konteót, amely szerint Ferenc pápát valakik („a libsik” – tudjuk kik) nyomták a hatalomba, nos, legyen ez is az ő problémája. Majd kebelből sóhajtva elmondta, hogy mindez nem véletlen, mert az előző pápának le kellett mondania, holott – így a hólyag – „pápa még a hivataláról soha nem mondott le”.

Nem a francot nem! Először is – nem véletlenül – a Codex Iuris Canonici 332. kán. 2.§. erről az alábbiak szerint intézkedik: „Ha úgy adódik, hogy a római pápa lemond hivataláról, az érvényességhez szükséges, hogy a lemondás szabadon, annak kijelentése pedig szabályosan történjék, de nem szükséges, hogy bárki is elfogadja.” (Ford. Erdő Péter)

Amúgy lemondott a pápaságról IX. Benedek (1045), VI. Gergely (1046), V. Celesztin (1294), XII. Gergely (1415), s ötödikként XVI. Benedek (2013).

Aztán akadtak, akik már megírták lemondásukat, ha bizonyos történelmi körülmények realizálódnának: így például VII. Piusz, ha Napóleon fogságába kerülne, XII. Piusz, ha a nácik fogságába kerülne vagy éppen II. János Pál, ha betegség akadályozná meg hivatala gyakorlásában.

Továbbá voltak még pápák, akikről nem tudjuk pontosan, de bizonyos pápalisták szerint ők is lemondtak: Pontiánusz (230-235), Marcellinusz (296-308), Libériusz (352-366) vagy XVIII. János (1003-1009).

Szóval konteót csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!