A hatalom kimutatta a foga fehérjét: így akarnak minden magyar embert terrorban tartani

forrás: nepszava. (illusztráció)

Azon kívül, hogy szimplán hangulatkeltésből fokozzák az amúgy is feszült belpolitikai hangulatot. Vagy Orbán kíván a külföldi közvetítéseken keresztül demonstrálni, miszerint felkészültek vagyunk a francia, angol, német vagy akár izraeli utcai támadások mintájára mi is a terrorizmus kivédésre.

Csak az az aljasan álszent ebben a katonai erőfitogtatásban, hogy az említett országokban és helyszíneken sajnos véres valóság volt jelentős számú halálos áldozatokkal és kíméletlen brutalitással a terror felbukkanása, míg nálunk, hál’isten, ennek még a nyoma sem bukkant fel sehol.

De az orbáni militarizmus még erre a sporteseményre is képes felakaszkodni s olyan képet feste(t)ni a médiával, hogy Budapest, akár Isztambul, London vagy Brüsszel, mondhatni erődemonstrációban nagyhatalom.

harci
forrás: nepszava

S mindehhez a súlyos létszámgondokkal küszködő Magyar Honvédség jogkörét bővítő kormányrendeletet is képesek módosítani, hogy az eddigi jogosultság a védendő létesítmények kijelöléséről, valamint a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklyék köréről és az őrzésükre vonatkozó szabályokról szóló eddigi rendelet kibővüljön a vizes vb létesítményeivel.

Ezek szerint a sportrendezvények alatt szünetel a határnál a migránsveszély, Bakondy az elmúlt hetekben nem is riogatott terroristákkal, át lehet csoportosítani a határról a haderőt…

A katonásdiba belezavarodó kormányzati kapkodás miatt az ellenzéki pártok is felkapták a fejüket és egyenesen Pintér Sándor belügyminisztertől érdeklődtek, hogy mi a feladatmegosztás a rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédség között s hogy miért a készenléti rendőrség lát el olyan tipikusan a terrorelhárításhoz tartozó feladatokat, mint például a piszkos bombák elleni fellépés.

Ugyanis több, mint szokatlan s a demokráciákra cseppet sem jellemző, hogy honvédelmet ellátó alakulatok kapjanak ilyen jellegű feladatokat, ráadásul rendészeti hatáskört nem is kapnak hozzá.

A belügyminisztérium hétvégén megküldött válasza mindezt természetesen visszautasította s érdemi magyarázat helyett a jogszabályok tanulmányozását ajánlják az ellenzéknek. Akinek meg bármi kétsége lenne, annak ajánljuk, hogy okuljon a magyar rendvédelmi szervek professzionalizmusából s tessék megnézni, hogy a Bróker Marcsit is milyen hatékonyan felszámolták San Pedróban…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!