Oké, Jani, de 20 milliárdért internetet? – Megmutatjuk a legdrágább Lázár-húzást!

forrás: nol.hu

A mai időkben már szinte minden vendéglátóhely rendelkezik ingyenes wifi csatlakozási lehetőséggel. Milliárdokat költenek el rá? Az ingyenes wifi  a vizes vb egyik legdrágább beruházása volt: közbeszerzés nélkül több mint 20 milliárd forintot költhettek el rá.

A nemzetbiztonsági szolgálat jelzése alapján végül nem kötöttek szerződést,

A Magyar Nemzet főcíméből megtudhatjuk azt is:

Nemzetbiztonsági kockázat miatt nem lesz azeri ingyen wifi a vizes vb-n.

Ez nagyszerű hír, hogy miután az Orbán kormány milliárdokért teleplakátolta az országot, a Soros plakátokkal, amelyen külföldi-spekuláns-nagytőkés-imperialista Magyarország elleni támadására (vö. antiszemitizmus, kommunizmus) hívják fel a figyelmet.

A nemzetbiztonsági szolgáltatok szerint mégis az Orbán-kormányt kell megregulázni nemzetbiztonsági kockázatok elkerülésének okán.

Lázár János azt mondta, hogy ez az ingyenes wifi tartogat kockázatot azoknak, akik használatba veszik. Azt javasolta megoldásnak, hogy talán mindenki kibír egy délutánt wifi nélkül, amíg a versenyeket nézi.

A Magyar Nemzet írásából megtudhatjuk, hogy végül nem kötött szerződést az Antenna Hungária Zrt az azeri hátterű céggel, ami a nyilvános wifihálózat szoftveres hátterét biztosította volna.

Az Írországban bejegyzett WandaFi nevű cég, azerbajdzsáni üzletemberek érdekeltségébe tartozik, olyan szoftvert kínált, amely adatokat tud gyűjteni azokról, akik fellépnek a hálózatra.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a vizes vb szervezőihez fordult tájékoztatásért.

A Magyar Nemzetet arról tájékoztatták, hogy végül nem szerződtek le az említett céggel.

A fejlesztés, és a kapcsolódó szolgáltatás a vizes vb egyik legdrágább beruházása volt: közbeszerzés nélkül több mint 20 milliárd forintot költhettek el rá.

 

“Biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon a szervezők csütörtöki közleménye szerint.

A kommüniké azt hangsúlyozta, hogy a vizes világbajnokságra elkészült nyilvános wifi-hálózat biztonságos, a csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, azaz a használat nem kötött regisztrációhoz, a sajtóban megjelent Wandafi és Maksat.pro software-ek nem kerülnek alkalmazásra.

Ezzel szemben Lázár János a mai Kormányinfón még azt mondta, hogy ez az ingyenes wifi tartogat kockázatot azoknak, akik használatba veszik. Azt javasolta megoldásnak, hogy talán mindenki kibír egy délutánt wifi nélkül, amíg a versenyeket nézi.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!