Emberi jogi szervezet: „a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ”

forrás: MTI

1941-ben alapította Eleanor Roosevelt és Wendell Wilkie a Freedom House-t, az intézmény non-profit és pártpolitikailag nem elkötelezett szervezet, úgy tisztelik, mint az egész világon megszólaló tiszta hang, amely a demokrácia és a szabadság mellett foglal állást.

A Freedom House, fennállása alatt hevesen ellenezte a közép amerikai, chilei diktatúrákat, a dél-afrikai apartheid-et, a prágai tavasz elnyomását, Afganisztán szovjet megszállását, a boszniai népirtásokat, a ruandai népirtásokat, a Kubában, Burmában, Kínában, Irakban tapasztalható emberi jogok brutális megsértését.

Régen égett ekkorát Magyarország – kösz Orbán

Most az emberi jogi szervezet elnöke megszólalt az Orbán kormány a Soros György arcképét egyébként jogsértő módon felhasználó, Soros György ellenes plakátkampányával kapcsolatban azt mondta:

„Határozottan támadó jellegű és valóban antiszemita az a képi világ és nyelvezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ”

A Freedom House emberi jogi szervezet szerint a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával.

Az amerikai központú szervezet a magyar kormánynak a civil szervezeteket érintő országos televíziós és plakátkampányára reagálva adott ki közleményt pénteken.” – írja a HVG.hu.

„A menekültek és a civil társadalom démonizálása a magyar kormány részéről sértő mindazok számára, akik fontosnak tartják az alapvető emberi jogok érvényesülését és a nyitott, demokratikus társadalmakat”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!