Áder János megnyitotta a vizes világbajnokságot

Áder János köztársasági elnök este megnyitotta Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnokságát.

Köszöntő beszédében Áder János felidézte, az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd, egyben az úszósport első ötkarikás győztese is volt, s amellett, hogy kiváló sportoló, remek építész is, akinek a nevét viseli a vb egyik helyszíne a Margitszigeten.

A látványos megnyitón, több olimpiai bajnok személyesen is megjelent, s ott volt az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is. Ezt követően a helyszíneket, majd a vb-n szereplő vizes sportágakat mutatták be.

Felvonultatták a világbajnokságon résztvevő országok lobogóit, a sort a házigazda Magyarország nemzeti zászlaja zárta, amelyet Varga Dénes, az olimpiai és világbajnok vízilabdázó vitt fel a színpadra.Tarlós István főpolgármester Budapest nevében köszöntötte a világbajnokság versenyzőit, szervezőit és nézőit. A július 30-ig tartó vetélkedésekben hat szakágban több mint 180 ország mintegy 2000 versenyzője vesz részt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!