Internetes munkára oktatták, majd a felét elküldték a vizes vb-re toborzott diákoknak

A vizes vb mai megnyitója előtti utolsó napokban derült ki, hogy különböző technikai jogcímeken kapott 30 milliárd forintot az állam médiacége, az Antenna Hungária.

Sokan értetlenkedve és megdöbbenéssel fogadták a csendesen kicsorgatott tízmilliárdok sorsát, mivel magától értetődőnek tűnt – elvileg -, hogy a rendezvénysorozatnak mindez olyan alapvető része, mint a rajtkő a medencénél.

S hogy többek között milyen kiemelt tevékenységekre kellhetett ez a rapid összeg…? Nos, nem fogják elhinni: például oktatásra…

A hvg.hu lebegtette meg, hogy nem csak a Lázár által is figyelmes óvatossággal értékelt ingyenwifire kellett a harmincmilliárd. Értesülésük szerint többkörös, színvonalas felkészítést tartott nagyjából 100-150, a vizes vébé idejére „rendszergazda light” pozícióba toborzott diáknak az Antenna Hungária egyik alvállalkozója.

A 3000 forintos órabérrel kecsegetett fiatalok felét azonban elküldték, mielőtt munkába álltak volna.

A lapnak nyilatkozó, informatikai középiskolában érettségizett diáknak a világbajnokság hivatalos résztvevőinek kiosztott számítástechnikai eszközöket – telefonokat, tableteket és laptopokat – kellett volna IT-támogatói munkakörben kezelni: kipróbálni, beleltározni és operációs rendszerekkel ellátni a rendezvény előtt, majd a felmerülő problémákat megoldani a rendezvény ideje alatt.

A kezdés előtt háromkörös felkészítésen is részt kellett venni a jelentkezőknek, de ezekért ugyanúgy 3000Ft/órás bért fizettek, mint amit a munkáért ígértek. A diák elmondása szerint a tréningek felkészült előadókkal, nagyon jó szakmai színvonalon zajlottak.

Miután egy hétig hiába várta az értesítést, felhívta a munkát ajánló ismerősét, aki közölte vele, hogy nem kell többet mennie, mert túlbecsülték a szükséges létszámot, így a felkészítőre hívott 150 diák több mint felére, nagyjából 70 emberre már nem lesz szükségük.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!