Török Zsolt: „Tudom milyen, hiszen voltam célkeresztben” – fájdalmas bejegyzést tett közzé a szocialista politikus

forrás: facebook

Gyűlöletet kelt, uszít Tudom milyen, hiszen voltam célkeresztben. Sőt, magam voltam a céltábla évekig, legtöbször pedig még a golyófogó is. Undorító, ahogy uszítanak, ahogy gyűlöletet keltenek és – legyünk őszinték – egészséges lelkű embert ez zavar, bánt.

Akkor is bántja, ha még tudja is, hogy nem a személye ellen, hanem gondolatai, pártja, az általa képviseltek ellen harcolnak. Vagyis inkább nem ellene, hanem a saját hatalmukért, és a hatalom pedig azért kell nekik, hogy lophassanak. Hatalmaskodnak, hogy minket, magyarokat meglophassanak, kiraboljanak.

Ezért, eközben, ezt elfedve mindig kell valaki, aki ellen gyűlöletet keltenek, aki ellen uszítanak, akit megvetendő kisebbségként odadobnak a népnek koncként. Ugyanígy volt a középkorban mindenhol, amikor üldöztek valakiket, majd „látványosan” (elnézést, de tényleg így volt) megégették, megkínozták. Egyszerre szolgálta ez a megfélemlítést és a cirkuszt is. Mert ha kenyeret nem tudnak, akkor legalább cirkuszt. Aztán a XX. században is ez volt, csak ehhez már voltak plakátok, filmek, képek, újságok… Gyilkoltak, ha kellett, ha nem. És szörnyű, hogy egy népcsoportot, egy vallást, egy kisebbséget, s annak minden tagját el akarták pusztítani.

Akkor a zsidóság volt az áldozat. Előtte a komcsik, a szocdemek, a szakszervezetisek, majd a romák. Nem lehet elfelejteni és nem szabad relativizálni sem: ez egy hatalmas tragédia volt. Mindig egy kisebbség. És mindannyian kisebbség vagyunk valamilyen szempontból, szokta mondani egy barátunk. „A szemüvegesek a nem-szemüvegesekkel szemben, a biciklisek az autósokkal szemben, a kövérek-soványok, barnák-fehérek, hívők-ateisták.” A mostani plakátkampányban van egy látens antiszemitizmus.

Ezt igazolják a képek, csak ma már nem írják rá, mint ahogy tették 70-80 éve. De most nem az az érdekes, hogy pont Soros, vagy más! Nem az az érdekes, hogy milyen vallású, vagy származású! Még az sem érdekes, hogy mi a foglalkozása, miből keresi a pénzét. A foglalkozása miatt nem az én világnézetem dolga megvédeni. De azt kell látni, hogy most Soros van soron. Mindig volt valaki soron.

Legutóbb a migránsok, akikből lehet hogy „rendelt” pár ezret a választásokig tartó időszakra Orbán Erdogán barátjától. De ott van/volt Soros, CEU, migránsok… de emlékezzünk már, kedves felebarátaim! Hát itt nemrég a gyűlölet céltábláivá tették Orbánék a rokkantakat, a rendőröket, katonákat, tűzoltókat, tanárokat, egyetemistákat, trafikosokat, melósokat, minimálbéreseket, kisvállalkozókat, taxisokat, ubereseket, magánnyugdíj-pénztárakat, …

Téged! Hát ez mind Te vagy! A plakáton szereplő személy, annak arca, vagy származása, szemüvege, biciklije, munkája, vallása, politikai nézete, foglalkozása, színe, … csak eszköz. Nem az az elsődleges, hanem hogy uszítson, hogy készültségben tartson, hogy ha „mozdulni kell, akkor egyszerre tudjunk mozdulni”, hogy ne a lopásaikra figyelj, hogy ne rájuk figyelj, ne őket akard elszámoltatni.

Azt szolgálja, hogy gyűlölj! Mást gyűlölj és ne azokat, akik kifosztanak, megaláznak, hülyének néznek, lenéznek, mert „annyit is érsz”. Cipolla ma is manipulálni akar. Ne hagyd! Te is lehetsz céltábla, mert Te is kisebbség vagy, ha úgy akarják. Ne hagyd! Ne hagyd magad!

forrás: facebook

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!