Gőgös Zoltán nem tűr némán, megálljt parancsol a fideszes falurombolásnak – videó

forrás: nol.hu

Az MSZP ismételten a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatát sürgeti a hortobágyi földek ügyében. A párt szerint a Fidesz agrárpolitikája sehova nem vezet, csak a falvak lerombolásához.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón felidézte, három évvel ezelőtt Kehi-vizsgálat indult a hortobágyi földeladások ügyében. A szervezet akkor megállapította, hogy nagy eltérések vannak a pályázók által beadott állatállomány és a hivatalos nyilvántartási adatok között – részletezte.

Hozzátette: most azt kérte Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a Kehi ismét tartson vizsgálatot, ellenőrizze az akkor feltárt szabálytalanságokat.

A képviselő tudomása szerint sok helyen továbbra sincs meg a pályázatban vállalt állatállomány, és az is előfordul, hogy utaztatják az állatokat.

Szólt arról is, hogy a Hajdú-Bihar megyei Egyek községben „elég furcsa” földcsere történt, ugyanis az önkormányzat egyik földterületében egy csere révén az egyik helyi képviselő szerzett tulajdont.

Elmondta, Sukorónál az ügyészség olyan következetes volt egy végre nem hajtott földcsere ügyében, ezért megkereste az egyeki ügyben a legfőbb ügyészt, aki feljelentésként kezelte levelét és elrendelte a nyomozást.

Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy miközben 151 250 földműves van Magyarországon, mindössze 30 ezer vett állami földet.

Az a fajta agrárpolitika, amit a Fidesz művel, sehova nem vezet, csak a falvak lerombolásához – összegzett.

Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy a vizes világbajnokság idejére lekerülnek a Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok, az MSZP elnökhelyettese közölte, Budapesten lesz egy világesemény és elég bután mutatna az 1930-as évek propagandája a tévéfelvételeken. Ezt el akarják kerülni, ezért veszik le a plakátokat – mondta. Úgy fogalmazott: ennél undorítóbb és aljasabb politikai kampány, mint ami most folyik Magyarországon, még nem volt az országban.

Arról, hogy a vizes világbajnokság ingyenes wifi-hálózatát használók adatai akár orosz és azeri kezekbe is kerülhetnek, ha ez így van, akkor az nagy baj. Elmondta, nem csak magyar állampolgárok, hanem külföldiek adatai is megszerezhetik a hálózat révén, az „aranybánya lehet” az orosz titkosszolgálatnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!