GYÁSZ: Meghalt Schubert Éva

Kép forrása: Wikipedia

Budapest fővárosi hivatala jelentette be közleményben, hogy elhunyt Schubert Éva. A Kossuth-díjas színésznő 86 éves volt.

„A kiváló magyar színművésznő, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, a színpadon és filmvásznon nyújtott felejthetetlen alakításáért, a fővárosi színházakban folytatott több évtizedes színészi pályája elismeréséül kapta meg 2008-ban a Budapest díszpolgára elismerést. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti”

1949-ben hiába végzett kitüntetéses érettségivel, nem tanulhatott tovább, mivel apácáknál tanult, így lett színésznő: 1955-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskola esti tagozatán végzett.

Rövid ideig a József Attila Színház tagja lett, de életrajza szerint mivel szimpatizált az 1956-os forradalom, áthelyezték, így került a Vidám Színpadra, majd 1958-tól a Vígszínházhoz. A társulatnak 1978-ig volt tagja, majd ismét, ezúttal 1988-ig a Vidám Színpad kollégája lett. Utána a Játékszínhez szerződött, 2004-től a soproni Petőfi Színházban is játszott egy rövid ideig. Az évek során rengeteg vendégszereplést vállalt, ezen kívül számos film- és tévészereplés fűződik nevéhez. (via Index)

Olvashattuk a szomorú hírt a 444.hu -n.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!