Elképesztő dolgokat találtunk a Botkát felkérdező KDNP-s Hollik István vagyonnyilatkozatában

A teljes kormánypárti lakájmédia azzal volt tegnap elfoglalva, hogy a KDNP-s Hollik arra szólította fel Botka Lászlót, hogy adjon magyarázatot arra, hogy honnan van órája, kocsija, egyéb értéktárgyai és miből ment nyaralni.

Mielőtt rátérnénk Hollikra nem árt, ha néhány dolgot tisztán látunk.

Botka László polgármesteri fizetése 977.170 Forint. Mindemellett a törvény biztosította lehetősége, hogy sofőrrel közlekedjen, csakúgy, mint az összes többi nagyvárosi polgármester. Ha azt feltételezzük, hogy Botka mondjuk -bár nem igaz, csak a példa kedvéért- Hawaiin nyaralt és ott búvárkodott, arra is maximum 2 hónapig kellett spórolnia úgy, hogy csak a fizetése felét tette félre. Mint tudjuk, az óráját a feleségétől kapta 40. születésnapjára, az autó, amivel Hollik sarokba akarta szorítani, pedig szintén a jól menő orvos felesége tulajdonában van.

A 35 éves Hollik pedig csóró, mint a templom egere. Ennyi év alatt mindössze egy 57m2-es lakást sikerült összeszednie, azt is családon belüli ajándékozás útján. Semmi egyéb vagyontárgya nincs. Amije van, az a 2015-ös képviselővé választása utáni évben vásárolt Ford Mondeo. Az nincs feltüntetve a vagyonnyilatkozatban, hogy hány éves az autó, de úgy tudjuk, új kocsit vásárolt a képviselő úr. Az autó piaci ára néhány extrával – ha azt feltételezzük, hogy szalonból vásárolta-, mintegy tízmillió forint de egy használt, három éves hasonló típusú autóért is elkérnek három-négy milliót.

Van továbbá egy kereken 7 millió forintos banki hitele. A havi fizetésén túl semmilyen további készpénz vagyona nincs. 1 Forint megtakarítást nem sikerült összehoznia 2016-ban.

Ha a Fordot hitelre vásárolta, akkor érdekes kérdés, hogy vajon mennyi esik az autóra a 7 milliós tartozásból és a többi vajon mire mehetett, ha semmije nincs.

Mi már tudjuk. Holliknak 2015-ben még volt 1.4 millió forint megtakarítása és a vagyonnyilatkozata szerint már akkor is megvolt a hétmilliós hitele, csak akkor még 7.200.000 forintra rúgott. Ezek szerint az autót nem hitelre vette, hanem készpénzért. Ha Hollik nem hazudott a vagyonnyilatkozatában, akkor a Mondeoért maximum 1.4 millió forintot fizethetett ki, ez pedig ugye nonszensz. Arról nem is beszélve, hogy egy év alatt, mindössze kétszázezer forintot sikerült törlesztenie a banknak a hitelből, ami azt jelenti, hogy havi 16.666 forintot kell kinyögnie közel egymilliós fizetéséből. Így a hitelt 35 év alatt tudja visszafizetni. Nem érdekes?

További kérdés, hogy a 2015-ben ben kapott IPhone 6, amit 180210 forint értékben juttattak számára, miként veszítette el értékének 3/4 részét mindössze egy év alatt. Az általunk az Interneten fellelt legolcsóbb, azonos korú, hasonló típusú készülék ára 70.000 Ft.- használtan. Ezzel szemben Hollik szerint már csak 48990 forintot ér. Nem különös? Betört volna a kijelzője vagy cserélni kell az alaplapot? Nem értjük.

Szakértő barátunk szerint Hollik öltönyei sem tartoznak a bóvli kategóriába. A képviselőről fellelhető képek szerint Holliknak legalább hétféle különböző öltönye van. Ha hihetünk Stylist barátunk szavának, akkor ezek közül egyik sem került 60-80000 forintnál kevesebbe. Luxus-szemüvegéről már nem is ejtünk szót.

Holliknak tehát semmije nincs. Gondoljuk, az idén nem megy nyaralni, nem vesz magának semmit ami értékes és még véletlenül sem fizet vissza többet kétszázezernél a hétmilliós hitelére.

Ezt kellene először megmagyarázni képviselő Úr!

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!